Zdravje > Prehrana
2896 ogledov

Ali lahko segrejemo jogurt?

Včasih so kislo mleko jedli iz sklede, ker je zorelo na sobni temperaturi, pojedli pa smo ga še isti dan

Evropsko združenje za otroško prehrano (ESPGHAN) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporočata uvedbo kravjega mleka šele po prvem letu starosti, majhne količine kravjega mleka in mlečne izdelke, kot so jogurt, skuta, sir, smetana in maslo, pa lahko začnemo uvajati po dopolnjenem 9. mesecu starosti.

Otrok pije mleko Kravje mleko Zdravje Otroci, ki pijejo kravje mleko, višji od vrstnikov

Mamico z dvema majhnima otrokoma je ob tem zanimalo, kako je s segrevanjem jogurta, saj ga njena malčka nočeta jesti hladnega, torej tistega iz hladnilnika. "Zanima me, ali bi naredila kaj narobe, če bi jima jogurt segrela vsaj na sobno temperaturo. Bojim se namreč, da bi se v njem na toplem razvile bakterije," se glasi vprašanje Zvezi potrošnikov Slovenije. 

Na sobni temperaturi

Včasih so kislo mleko jedli iz sklede, ker je zorelo na sobni temperaturi, pojedli pa smo ga še isti dan, spomnijo na zvezi.  "Industrijsko pripravljen jogurt lahko segrejemo tako, da ga pustimo v zaprti in originalni embalaži na sobni temperaturi do dve uri in nato pojemo ves izdelek. Če bomo naredili tako, potem ni prav nobenega tveganja za zdravje," dodaja Marjana Peterman z ZPS. Dodaja, da segret jogurt sicer bolj tekoč, a je še vedno užiten in varen. 

jogurt Zdravje Dam lahko na opekline jogurt?

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice