Avstrija: Moškemu amputirali napačno nogo

Foto: Profimedia
Bolnišnica je priznala napako.
Oglej si celoten članek

Klinika v avstrijskem Freistadtu je včeraj objavila vest, da so 80-letnemu pacientu amputirali napačno nogo. Obljubili so obširno preiskavo dogodka, ki ga pripisujejo človeški napaki. 

Nesrečnemu pacientu so pred operacijo označili napačno nogo; po posegu še vedno potrebuje amputacijo druge noge. O dogodku so obvestili pristojno tožilstvo. 

Lastniki bolnišnice so objavili, da bolnik trpi zaradi številnih bolezni, težave so vplivale na obe nogi, a le na eno v tolikšni meri, da je bila potrebna odstranitev. 

Kot so zapisali v sporočilu za medije se je napaka zgodila kot posledica niza nesrečnih slučajev ter da so pacientu in njegovi družini ponudili psihološko svetovanje. 

O odškodnini na tej točki še ni govora, lastniki klinike so izpostavili le, da delajo vse, da bi razjasnili ves primer in da so sprožili potrebne notranje postopke. 

62-letnik Nadzor zaradi napake, bolnik ni preživel Škandal Kirurg zapustil operacijo, kar je bilo za pacienta usodno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:46 21. Maj 2021.

    Sem se včasih smejal v kakem filmu ko so s flomastrom pisali po telesu da so označili kje morajo narediti …

  • 14:18 21. Maj 2021.

    skoda k niso janezu mozgane amputiral

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.