Zdravje
1757 ogledov

Nadzor zaradi napake, bolnik ni preživel

bolnik bolnišnica Pixabay
V bolnišnici opravljajo izredni nadzor zaradi smrti pacienta.

Hrvaško pretresa zdravstveni primer, do katerega je prišlo v bolnišnici v Čakovcu, kjer je v torek zvečer umrl 62-letni pacient. Najprej je bolnišnica javnost obvestila, da mu je bila med rutinskim postopkom hemodialize vbrizgana napačna substanca. Kasneje je dr. Tomislav Novinščak za Index povedal, da mu je bilo "medicinsko sredstvo vbrizgano intravenozno namesto lokalno". 

Do dogodka je prišlo popoldne, pacient je zvečer umrl. Danes v bolnišnici poteka izredni nadzor, več bo jasnega tudi po opravljeni obdukciji. 

Medicinske sestre, ki so imele pacienta v obravnavi, do nadaljnega ne delajo, preiskava poteka tudi s strani policije in tožilstva. 

Dezinfekcijsko sredstvo? 

V javnosti krožijo domneve, da naj bi bil pacientu vrizgano sredstvo za dezinfekcijo. Predsednica upravnega odbora omenjene bolnišnice Sonja Tošić Grlač je komentirala, da je dezinfekcijsko sredstvo običajno v bolnišnicah in da se nahaja na vozičku medicinskih sester. "Napaka je možna. V veliko žalost vseh nas je tokrat prišlo do nje." 

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je včeraj komentiral, da ne gre za zdravniško napako. Ko so ga vprašali, če gre za napako medicinskih sester, je odgovoril pritrdilno. 

Zoper bolnišnico so kazensko prijavo vložili tudi svojci nesrečnega 62-letnika.

Operacija Škandal Svet Kirurg zapustil operacijo, kar je bilo za pacienta usodno

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar right
    right 07:55 02.oktober 2020.

    odpreti Goli otok za to belo mafijo