Svet
9426 ogledov

Kirurg zapustil operacijo, kar je bilo za pacienta usodno

Operacija
Zdravnik je operacijo zapustil zaradi termina v privatni ordinaciji.

V Avstriji danes odmeva primer nedopustnega zdravniškega ravnanja, zaradi katerega je v bolnišnici Kepler v Linzu umrl 77-letni pacient. Kot pišejo avstrijski mediji, je sredi operacije prostor zapustil kirurg operater, ki se mu je mudilo v njegovo privatno ordinacijo, delo v operacijski dvorani je prepustil svojemu asistentu.

Po odhodu glavnega krirurga je med operacijo prišlo do zapletov, zaradi katerih je pacient umrl. Kot poroča avstrijska televizija ORF so pacienta v bolnišnico pripeljali s helikopterjem potem ko mu je počila aorta.

Šef odddelka za koronalno kirurgijo omenjene bolnišnice v Linzu, prof dr. Andreas Zierer, je komentiral, da ni običajna praksa, da bi kirurg zapustil operacijsko dvorano sredi operacije in da bi delo prepustil svojemu asistentu. Napovedal je podrobno preiskavo dogodka, kakršnega ga v Avstriji ne pomnijo.

Kirurga so sicer že suspendirali, grozi mu izguba zdravniške licence, preskavo je prožilo tudi avstrijsko državno tožilstvo.

Gostinski lokal v času koronavirusa Avstrijci prestrašeni Svet Virolog prestrašil Avstrijce: Drugi val in vnovična karantena

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Prisciolla
    Prisciolla 01:08 12.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • miho 21:12 11.maj 2020.

    Koronalno? Koronavirus?