Covid-19: Virus v pošiljki zamrznjenih krač

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Virus po mnenju oblasti izvira iz pošiljke zamrznjenih svinjskih krač.
Oglej si celoten članek

Pri zaposlenem v hladilnici v kitajskem mestu Tianjin so v nedeljo potrdili okužbo z novim koronavirusom, potem ko je delal s paketom zamrznjenega mesa iz Nemčije, navajajo lokalne zdravstvene oblasti.

Moški, zaposlen v hladilnici v pristanišču Binhai v tem mestu na severovzhodu Kitajske, je zdaj v bolnišnici, navajajo pristojne lokalne oblasti po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Poleg tega preučujejo vzorce, ki so jih odvzeli ljudem, ki so bili v tesnem stiku s tem delavcem, in v delovnem okolju. Po poročanju časnika Global Times je osem ljudi, ki so bili v stiku z njim, preventivno v karanteni.

Virus po mnenju oblasti izvira iz pošiljke zamrznjenih svinjskih krač, ki so jih iz nemškega Bremna uvozili v Tianjin in nato naprej v mesto Dezhou v provinci Shandong. Vzorec, ki so ga odvzeli s pakiranja tega mesa, je bil pozitiven na novi koronavirus, navajajo oblasti.

Na Kitajskem že več mesecev skoraj ne poročajo o novih primerih koronavirusa, tako da se življenje in gospodarske dejavnosti vračajo v ustaljene tirnice. So pa zabeležili že več manjših lokalnih izbruhov virusa, ki jih zajezijo s strogimi ukrepi in množičnim testiranjem.

Za vnos virusa so v preteklosti že večkrat okrivili zamrznjeno hrano oziroma njeno pakiranje iz tujine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:43 9. November 2020.

    Morda svinja ni nosila maske?! Sicer pa se pozanimajte pri snovalcu virusa, mafijcu Gatesu in WHO globalni mafiji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.