Covid omogočil hiter razvoj cepiva proti raku

Foto: Epa Fotografija je simbolična.
Foto: Epa Fotografija je simbolična.
Do leta 2030 prva cepiva proti raku, napoveduje Moderna.
Oglej si celoten članek

V Moderni napovedujejo prva cepiva na svetu proti raku, srčno-žilnim in avtoimunskim boleznim, ki bi jih lahko uporabljali do leta 2030, piše Guardian.

Izkušnje, ki so jih pridobili s cepivi proti covidu, so študijam o cepivih proti raku omogočile pospešitev raziskav, tako da so v samo 12 do 18 mesecih dosegli napredek, ki bi ga sicer dosegli v petnajstih letih.

Raziskava V vrsti vsakdanjih živil odkrili rakotvorne spojine ZDRAVJE Presejalni programi za raka so učinkoviti

Po besedah ​​dr. Paula Burtona, glavnega medicinskega direktorja Moderne, bo podjetje ta cepiva lahko ponudilo že v roku petih let. "Cepiva, ki bodo narejena," pojasnjuje Burton: "Bodo zelo učinkovita in bodo rešila na stotisoče, če ne na milijone življenj. Verjamem, da bomo svetovni populaciji lahko ponudili prilagojena cepiva proti raku proti številnim različnim vrstam tumorjev."

Obenem je napovedal tudi terapije na osnovi mRNA tehnologije za redke bolezni. Ocenjuje, da bomo lahko čez desetletje že identificirali genetski vzrok bolezni in ga hitro odpravili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:39 11. April 2023.

    so tik pred zdajci da dokončajo cepivo proti neumnosti ..

  • 21:31 8. April 2023.

    Če te cepijo, sigurno ne zboliš za rakom!!! Umreš prej zaradi cepiva!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.