Delili so svoje izkušnje s smrtjo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Uporabniki britanske spletne strani so se razpisali o svojih izkušnjah s smrtjo ...
Oglej si celoten članek

Osebe, ki so imele bližnje srečanje s smrtjo, so na spletni strani vprašanj in odgovorov Quora odgovajale na vprašanje: “Kakšna je smrt”. Vprašanje je imelo že zjutraj skoraj milijon ogledov.

Večina oseb, ki je odgovarjala na vprašanje, je svoje bližnje srečanje s smrtjo opisala kot spokojno in mirno. Največ ogledov je zjutraj dosegel odgovor Megan Voymas, ki je zapisala: "Lahko povem, kako sem se počutila ob umiranju – blaženo, mirno, razburljivo, sproščeno … Mislim, da ne obstaja primerne besede, ki bi opisala, kako čudovito sem se počutila.”

Nekaterim je bilo žal 

Svojo pozitivno izkušnjo je objavila tudi Barbara Berney: “Počutila sem se zelo kul, sproščeno, nisem imela nobene potrebe po dihanju, nobene potrebe po paniki, nisem čutila bolečine, bila sem popolnoma mirna.”

Lori je zapisala, da se spominja miru in ugodja. Počutila se je, kot da ni sama, kot da jo obdaja nekaj domačega, videla je veliko različnih barv.

Nekateri so se ob svoji izkušnji spominjali svojega življejnja in ga zato začeli bolj ceniti. Nekaterim je bilo žal, da zapuščajo vse svoje spomine in občutke, drugim je bilo žal, ker niso dosegli želenih ciljev.

Zelo zanimivo izkušnjo je opisal Dea. Spominja se bele svetlobe na vrhu gore in veliko ljudi, ki so hodili proti svetlobi. Sam je bil jezen, saj je dojel, da je umrl. Je pa po dolgem času občutil ugodje, saj ni čutil bolečine. Nato se je pred njim pojavila umrla sestrična in mu dejala, naj gre nazaj. Ko se je obrnil, da bi pogledal, kaj je s tem mislila, je bil znova na bolniški postelji, kjer se je sedem zdravnikov trudilo in kričalo, naj ostane z njimi. Spominja se, da se je bolečina nemudoma vrnila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:42 12. Februar 2016.

    tudi jaz sem bil ob svoji mami,ko je umirala-celo noč sva s ženo bedela ob njej v UKC.želela je da …

  • 19:40 12. Februar 2016.

    Hvala, po celem članku sem šele med komentarji lahko prebral dejansko izkušnjo s smrtjo.

  • 19:28 12. Februar 2016.

    ko mi je moja mati umrla na rokah, sem bil šokiran, ker sem bil priča pretresljivemu dogodku, ko se duša …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.