Zdravje > Aktualno
84 ogledov

Delili so svoje izkušnje s smrtjo

Izkušnje s smrtjo Profimedias
Uporabniki britanske spletne strani so se razpisali o svojih izkušnjah s smrtjo ...

Osebe, ki so imele bližnje srečanje s smrtjo, so na spletni strani vprašanj in odgovorov Quora odgovajale na vprašanje: “Kakšna je smrt”. Vprašanje je imelo že zjutraj skoraj milijon ogledov.

Večina oseb, ki je odgovarjala na vprašanje, je svoje bližnje srečanje s smrtjo opisala kot spokojno in mirno. Največ ogledov je zjutraj dosegel odgovor Megan Voymas, ki je zapisala: "Lahko povem, kako sem se počutila ob umiranju – blaženo, mirno, razburljivo, sproščeno … Mislim, da ne obstaja primerne besede, ki bi opisala, kako čudovito sem se počutila.”

Nekaterim je bilo žal 

Svojo pozitivno izkušnjo je objavila tudi Barbara Berney: “Počutila sem se zelo kul, sproščeno, nisem imela nobene potrebe po dihanju, nobene potrebe po paniki, nisem čutila bolečine, bila sem popolnoma mirna.”

Lori je zapisala, da se spominja miru in ugodja. Počutila se je, kot da ni sama, kot da jo obdaja nekaj domačega, videla je veliko različnih barv.

Nekateri so se ob svoji izkušnji spominjali svojega življejnja in ga zato začeli bolj ceniti. Nekaterim je bilo žal, da zapuščajo vse svoje spomine in občutke, drugim je bilo žal, ker niso dosegli želenih ciljev.

Zelo zanimivo izkušnjo je opisal Dea. Spominja se bele svetlobe na vrhu gore in veliko ljudi, ki so hodili proti svetlobi. Sam je bil jezen, saj je dojel, da je umrl. Je pa po dolgem času občutil ugodje, saj ni čutil bolečine. Nato se je pred njim pojavila umrla sestrična in mu dejala, naj gre nazaj. Ko se je obrnil, da bi pogledal, kaj je s tem mislila, je bil znova na bolniški postelji, kjer se je sedem zdravnikov trudilo in kričalo, naj ostane z njimi. Spominja se, da se je bolečina nemudoma vrnila. 

Komentarjev 3
  • asmas 19:42 12.februar 2016.

    tudi jaz sem bil ob svoji mami,ko je umirala-celo noč sva s ženo bedela ob njej v UKC.želela je da sva samo midva z njo (Čeprav nisem edinec) zjutraj je samo prenehala dihati in odšla brez kakršnih koli stresov.čeprav je ...prikaži veče imela stalno dozo morfija in vem da jo je grozno bolelo samo potiho nama je šepetala,da jo boli,odšla je tako kot je živela,mirno in spokojno.verjamem pa da ljudje tik prd smrtjo čutijo spokoj in mir

  • dimnikar 19:40 12.februar 2016.

    Hvala, po celem članku sem šele med komentarji lahko prebral dejansko izkušnjo s smrtjo.

  • malonaokoli 19:28 12.februar 2016.

    ko mi je moja mati umrla na rokah, sem bil šokiran, ker sem bil priča pretresljivemu dogodku, ko se duša trga iz telesa...prav nič romantično,kot želijo nekateri predstavit, telo se je odzvalo s krči od bolečine, oči so se zavrtele ...prikaži veče in glasovi v poslednjem izdihu so bili pretresljivi.Slišal sem kako se je sprostilo črevo, mehur in slina, človeški sokovi so zapustili mrtvo telo. Toliko o smrti matere, ki je vse življenje nesebično skrbela za družino z ljubeznijo, ne da bi se kdajkoli pritoževala.