EMA izdala novo priporočilo glede cepljenja z AstraZeneco

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
EMA v tem primeru odsvetuje drugi odmerek AstraZenece.
Oglej si celoten članek

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes odsvetovala cepljenje z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca za ljudi, ki so po prvem odmerku dobili krvne strdke z nizko ravnijo trombocitov.

Ema je priporočilo izdala v okviru preiskave redkih, a resnih primerov krvnih strdkov, ki so se pojavili po cepljenju s cepivom AstraZenece, pa tudi s cepivom Johnson & Johnson.

Zdravje Ihan o izjemnem imunskem odzivu te skupine cepljenih

Ema, ki od marca preiskuje pojav krvnih strdkov v trebuhu in možganih, je priporočila, da se obe cepivi označi z opozorilom o nevarnosti krvnih strdkov. Ob tem je sicer poudarila, da so koristi teh dveh cepiv večje od tveganj, zato je pozvala k njuni nadaljnji uporabi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:12 22. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

  • 05:00 22. Maj 2021.

    Koristi cepljenja so za proizvajalce res večje od naših tveganj...

  • 18:55 21. Maj 2021.

    Kako zanimivo izrazoslovje: koristi cepiva so večje od tveganj. Lahko je s tujim ku cem po koprivah mahat! Koristi so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.