Zdravje
15585 ogledov

EMA izdala novo priporočilo glede cepljenja z AstraZeneco

Cepljenje cepivo covid-19 Profimedia
EMA v tem primeru odsvetuje drugi odmerek AstraZenece.

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes odsvetovala cepljenje z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca za ljudi, ki so po prvem odmerku dobili krvne strdke z nizko ravnijo trombocitov.

Ema je priporočilo izdala v okviru preiskave redkih, a resnih primerov krvnih strdkov, ki so se pojavili po cepljenju s cepivom AstraZenece, pa tudi s cepivom Johnson & Johnson.

Alojz Ihan Zdravje Ihan o izjemnem imunskem odzivu te skupine cepljenih

Ema, ki od marca preiskuje pojav krvnih strdkov v trebuhu in možganih, je priporočila, da se obe cepivi označi z opozorilom o nevarnosti krvnih strdkov. Ob tem je sicer poudarila, da so koristi teh dveh cepiv večje od tveganj, zato je pozvala k njuni nadaljnji uporabi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Beverly_Floyd 14:12 22.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop d0 interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 05:00 22.maj 2021.

    Koristi cepljenja so za proizvajalce res večje od naših tveganj...

  • Kirka 18:55 21.maj 2021.

    Kako zanimivo izrazoslovje: koristi cepiva so večje od tveganj. Lahko je s tujim ku cem po koprivah mahat! Koristi so pa največje za milijardne zaslužke proizvajalcev in dajalcev cepiv!