Fafanglovo skupino bodo ukinili

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Posvetovalna skupina za spremljanje gibanja virusa SARS-CoV-2 pri NIJZ je v tem tednu zaključila svoje delo, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
Oglej si celoten članek

Posvetovalno skupino je nazadnje vodil Mario Fafangel, sicer vodja Centra za nalezljive bolezni na NIJZ, Foto: Vlada RS Bojana Beović Janez Janša priznanje pred tem pa Bojana Beović, infektologinja in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.
Skupino so sestavljali člani s področja epidemiologije, infektologije, imunologije, mikrobiologije, javnega zdravja, naravoslovno-tehniških in družboslovnih ved. 

Glavna naloga posvetovalne skupine je bila spremljanje pojavljanja in širjenja virusa SARS-CoV-2 in covid-19 ter priprava strokovnih izhodišč in predlogov za odziv glede na gibanje epidemije. Pripravljali so tudi usmeritve za cepljenje in promocijo cepljenja,

Glede na zapisnike sestankov posvetovalne skupine je bil zadnji sestanek 14. februarja letos, ko so razpravljali o predlogih in usmeritvah za dolgoročno vzdržnost pripravljenosti in odzivanja na okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji.

Na današnji novinarski konferenci bo vodja skupine Mario Fafangel predstavil dokument Predlogi in usmeritve za srednje in dolgoročno vzdržno pripravljenost in odzivanje na okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji, ki vsebuje strateške vsebine, pomembne za soočanje s COVID-19 v prihodnje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:48 25. Februar 2023.

    danes sem iz obvestila na radju izvedel da je ta posvetovalna ekipa štela 100 članov. en gor ali dol. STO …

  • 14:57 24. Februar 2023.

    Vso to bando: Beovićko, Logarco, Kacota idr. bi blo treba strpat na Ig in/ali Dob!!!!!!

  • 07:32 24. Februar 2023.

    In tako je šel grozoviti covid bavbav zaradi katerega so zjebali cel svet, v zgodovino. Dve leti smo vsak dan …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.