Zdravje
2749 ogledov

Fafanglovo skupino bodo ukinili

Mario Fafangel Vlada RS
Posvetovalna skupina za spremljanje gibanja virusa SARS-CoV-2 pri NIJZ je v tem tednu zaključila svoje delo, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Posvetovalno skupino je nazadnje vodil Mario Fafangel, sicer vodja Centra za nalezljive bolezni na NIJZ,

Bojana Beović Janez Janša priznanje | Avtor: Vlada RS Vlada RS
pred tem pa Bojana Beović, infektologinja in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.
Skupino so sestavljali člani s področja epidemiologije, infektologije, imunologije, mikrobiologije, javnega zdravja, naravoslovno-tehniških in družboslovnih ved. 

Glavna naloga posvetovalne skupine je bila spremljanje pojavljanja in širjenja virusa SARS-CoV-2 in covid-19 ter priprava strokovnih izhodišč in predlogov za odziv glede na gibanje epidemije. Pripravljali so tudi usmeritve za cepljenje in promocijo cepljenja,

Glede na zapisnike sestankov posvetovalne skupine je bil zadnji sestanek 14. februarja letos, ko so razpravljali o predlogih in usmeritvah za dolgoročno vzdržnost pripravljenosti in odzivanja na okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji.

Na današnji novinarski konferenci bo vodja skupine Mario Fafangel predstavil dokument Predlogi in usmeritve za srednje in dolgoročno vzdržno pripravljenost in odzivanje na okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji, ki vsebuje strateške vsebine, pomembne za soočanje s COVID-19 v prihodnje.

 

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 19:48 25.februar 2023.

    danes sem iz obvestila na radju izvedel da je ta posvetovalna ekipa štela 100 članov. en gor ali dol. STO !!!!. orka moadona, pa kje sem jest bil pred 3 leti ? kako pa to da so mene zgrešil, ko ...prikaži več so delali to skupino, saj je skor vsak iz Slovenije tam notri bil. STO njih je bilo . in celo leto so delali kaj ? lovili tista enga omikrončka ? ej Loreedan, dej vzemi si par minut predaha in poglej okol če še kje obstaja pri nas kakšna podobna armada in jo takoj pošlji v PM. telim pa ..plače nazaj dat.

  • Pierre 14:57 24.februar 2023.

    Vso to bando: Beovićko, Logarco, Kacota idr. bi blo treba strpat na Ig in/ali Dob!!!!!!

  • robi2107 07:32 24.februar 2023.

    In tako je šel grozoviti covid bavbav zaradi katerega so zjebali cel svet, v zgodovino. Dve leti smo vsak dan poslušali nabijanje "danes je s covidom umrlo..", vse posiljevanje s cepljenjem, lockdowni... danes virusa nihče več ne omenja. Vse to ...prikaži večo bi bilo isto tudi, če zaradi virusa sveta ne bi postavili na glavo. Sezonska gripa namreč pospravi več ljudi, pa zaradi nje ne ustavljajo sveta.