Iz Afrike v Evropo nov nevaren virus

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Primere obolenja so zabeležili v Veliki Britaniji.
Oglej si celoten članek

Evropski Center za preventivo in nadzor nalezljivih bolezni je potrdil, da so v Veliki Britaniji zabeležili primere opičjih koz. Z virusom okuženi so na britanski otok prispeli iz Nigerije.

Virus se na človeka prenese s konzumiranjem mesa ali kontaktom z okuženimi živalmi. Čeprav se redko prenese s človeka na človeka, je to možno, in sicer s kožnimi lezijami okužene osebe ali respiratornimi kapljicami z okuženega. Zoper ta virus cepiva ni.

Večinoma obolevajo otroci. Umrljivost v Afriki zaradi te bolezni je v Afriki 22-odstotna. Pri človeku virus sprva popvzroči oslabelost, dva do tri dni kasneje pride do kožnih sprememb, pojavijo se vodni mehurčki, ki jih ima lahko oboleli od le nekaj do nekaj tisoč. Sprva se pojavijo na obrazu, nato pa še širše po telesu. Bolezen lahko traja od dva do štiri tedne.

Srbsko ministrstvo za zdravje je že sporočilo, da je zaradi omenjenega virusa že poostrilo nadzor meje, ustanovili so tudi posebno delovno skupino za spremljanje morebitnega pojava tega virusa v državi. V ostalih evropskih državah česa podobnega še niso storili.

Prvič na seznamu WHO Kaj je to "Bolezen X", ki lahko uniči človeštvo?

Strah Smrtonosen virus, za katerega ni zdravila

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:21 13. Junij 2019.

    Aha črne koze... samo ime so jim spremenli. Ah ja... samo ljudje z dobrim in pravilno naučenim imunskim sistemom preživijo. …

  • 16:25 26. September 2018.

    omenjene migrante takoj poslati v Bruselj, tam jih imajo najraje...

  • 13:39 26. September 2018.

    prosim ce lahko cim vec migrantov iz cim razlicnejsih celin pripeljete v evropo ,da bomo imeli se multikulti bolezni....ker je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.