Izum: Kontracepcijske tabletke nadomestili z uhani

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preboj na področju kontracepcije.
Oglej si celoten članek

Uporaba kontracepcijskih tablet je trenutno ena najbolj razširjenih in uporabljanih metod zaščite pred nezaželjeno nosečnostjo. Za kontracepcijsko učinkovitost je izjemno pomembno dosledno jemanje teh tablet, pri pozabljeni oziroma izpuščeni tableti se namreč poveča tveganje za neželeno zanositev, kar se danes še vedno pogosto dogaja. 

limone, ušesno maslo ... Neverjetno: Kontracepcija skozi zgodovino

Da bi izboljšali zanesljivost kontracepcije in odpravili potrebo po vsakodnevnem jemanju tabletk, so ameriški znanstveniki razvili posebno in zagotovo revolucionarno metodo kontracepcije.

Spolnost Kontracepcija: Zdaj so na vrsti moški

Gre za poseben nakit, uhani, ki so jih že preiskusili na podganah so prežeti s sintetičnimi hormoni, ki jih koža absorbira iz ušesne mečice, ki gredo potem v kri. "Hormoni so podobni tistim v tabletah, delujejo na enak način, vendar odpravljajo tveganje, da bi pozabili vzeti tabletke," so v zadnji izdaji revije Journal of Controlled Release zapisali kemiki tehnološkega inštituta na Univerzi Georgia. 

Prvi testi kontracepcijskega uhana so bili zelo uspešni, znanstveniki pa menijo, da bodo njihovo odritje z veseljem sprejela predvsem mlada dekleta. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.