Zdravje > Življenjski stil
728 ogledov

Izum: Kontracepcijske tabletke nadomestili z uhani

kontracepcija Shutterstock
Preboj na področju kontracepcije.

Uporaba kontracepcijskih tablet je trenutno ena najbolj razširjenih in uporabljanih metod zaščite pred nezaželjeno nosečnostjo. Za kontracepcijsko učinkovitost je izjemno pomembno dosledno jemanje teh tablet, pri pozabljeni oziroma izpuščeni tableti se namreč poveča tveganje za neželeno zanositev, kar se danes še vedno pogosto dogaja. 

Zivljenje 25.11.13, kondomi, kontracepcija, preventiva, foto: shutterstock limone, ušesno maslo ... Magazin Neverjetno: Kontracepcija skozi zgodovino

Da bi izboljšali zanesljivost kontracepcije in odpravili potrebo po vsakodnevnem jemanju tabletk, so ameriški znanstveniki razvili posebno in zagotovo revolucionarno metodo kontracepcije.

Spolnost Zdravje Kontracepcija: Zdaj so na vrsti moški

Gre za poseben nakit, uhani, ki so jih že preiskusili na podganah so prežeti s sintetičnimi hormoni, ki jih koža absorbira iz ušesne mečice, ki gredo potem v kri. "Hormoni so podobni tistim v tabletah, delujejo na enak način, vendar odpravljajo tveganje, da bi pozabili vzeti tabletke," so v zadnji izdaji revije Journal of Controlled Release zapisali kemiki tehnološkega inštituta na Univerzi Georgia. 

 | Avtor:

Prvi testi kontracepcijskega uhana so bili zelo uspešni, znanstveniki pa menijo, da bodo njihovo odritje z veseljem sprejela predvsem mlada dekleta. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice