JERNEJA DIMEC BRATINA, spec. zakonske in družinske terapije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka.
Oglej si celoten članek

Njene 28-letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v večjem podjetju, izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic. Je tudi moderatorka na forumu  Med.over.net – Partnerska in družinska posvetovalnica.

Od leta 2006 deluje kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik.  

Foto: Saša Despot Jerneja Dimec Bratina Zadnja leta se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše kot mladostnike.

Na pogovore prihajajo predvsem ljudje, ki so se znašli v začaranem krogu konfliktov ali odtujenih odnosov v zakonu oz. družini, posamezniki, ki imajo težave z neslišanostjo ali različnimi oblikami nasilja, partnerji z izkušnjami prevare, starši, ki se počutijo nemočne in obupane ob vedno novih težavah z otroki, posamezniki, ki ostajajo ujeti v izvorni družini in ne morejo dokončati študija oz. oditi od doma, mladi, ki imajo težave na področju šole, družine, službe, odnosov, komunikacije, partnerstev, zasvojenosti. 

Skupaj iščejo nove poti za iskanje stiska s sabo in za ustreznejše komuniciranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja in vedenje, opazovati telesno doživljanje, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih.

Verjame, da sta vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, varnosti, spoštljivosti in ljubljenosti. Težko je, če se počutiš, kot da si čisto sam in te nihče ne razume. S podporo terapevta je lažje.

Foto: Center Novo upanje Center Novo upanje www.novoupanje.si
fb Novo upanje

Foto: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.