Zdravje > Sem s teboj
120 ogledov

JERNEJA DIMEC BRATINA, spec. zakonske in družinske terapije

Jerneja Dimec Bratina Saša Despot
Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka.

Njene 28-letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v večjem podjetju, izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic. Je tudi moderatorka na forumu  Med.over.net – Partnerska in družinska posvetovalnica.

Od leta 2006 deluje kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik.  

Jerneja Dimec Bratina | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zadnja leta se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše kot mladostnike.

Na pogovore prihajajo predvsem ljudje, ki so se znašli v začaranem krogu konfliktov ali odtujenih odnosov v zakonu oz. družini, posamezniki, ki imajo težave z neslišanostjo ali različnimi oblikami nasilja, partnerji z izkušnjami prevare, starši, ki se počutijo nemočne in obupane ob vedno novih težavah z otroki, posamezniki, ki ostajajo ujeti v izvorni družini in ne morejo dokončati študija oz. oditi od doma, mladi, ki imajo težave na področju šole, družine, službe, odnosov, komunikacije, partnerstev, zasvojenosti. 

Skupaj iščejo nove poti za iskanje stiska s sabo in za ustreznejše komuniciranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja in vedenje, opazovati telesno doživljanje, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih.

Verjame, da sta vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, varnosti, spoštljivosti in ljubljenosti. Težko je, če se počutiš, kot da si čisto sam in te nihče ne razume. S podporo terapevta je lažje.

Center Novo upanje | Avtor: Center Novo upanje Center Novo upanje
www.novoupanje.si
fb Novo upanje

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ