Kajenje pred Onkološkim inštitutom: "Z bolniki bi bil radi empatični"

Foto: Ivan Zupič
Foto: Ivan Zupič
Bo Onkološki inštitut svojim bolnikom uredil prostor za kajenje?
Oglej si celoten članek

"Pozdravljam vašo namero, da pred Onkološkim inštitutom zagotovite primeren prostor za kadilce in tako pomagate bolnikom, ki so v hudem stresu," je v pismu vodstvu Onkološkega inštituta (OI) sporočila onkološka bolnica, ki se je nedavno zdravila pri njih in je kadilka. 

"Gre za osebne zgodbe, ki bi jih radi spoštovali"

Mnogi, ko dobijo diagnozo rak, kajenje opustijo, mnogi pa zaradi stresa in stiske tega niso sposobni, razlagao na OI. "Gre za osebne zgodbe, ki bi jih radi spoštovali."

Slovenija Diagnoza rak: V tej regiji največ novih primerov

Bolniki brez zaščite pred vremenskimi pojavi

Foto: Žurnal24 Za onkološkim inštitutom bodo postavili tri kadilnice, medtem se bo sanacija vod Kajenje v bolnišnicah je zakonsko prepovedano, onkološki inštitut pa je pred meseci z internim aktom prepovedal kajenje pod nadstrešniki, saj je dim prihajal v bolniške sobe. Kadilci zdaj v pižamah in haljah hodijo v park pred inštitutom, kjer pa ni nobenega nadstreška ali zavetja. Kot je včeraj poročal Pop TV, OI zdaj razmišlja, da bi v parku uredil prostor za kajenje. 

OI: Še vedno ostro proti kajenju

Kot pojasnjujejo, je ideja še zelo v povojih in zaenkrat še niti ne vedo, ali je kakršen koli poseg v park, ki je pod spomeniškim varstvom sploh mogoč in ali bodo dobili soglasja. 

Hkrati na OI poudarjajo, da se njihovo stališče do kajenja ne spreminja in opozarjajo, da je tretjina smrti zaradi raka povezana s kajenjem, hkrati pa skušajo biti empatični do bolnikov, ki kajenja ne morejo opustiti.  

Dobra novica Slovenija po teh podatkih med najboljšimi na svetu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:08 11. Januar 2019.

    Smešno je dejstvo, da na škatlicah cigaret in ne vem kje še vse limajo slikce o rakavih pljučih in ostala …

  • 10:17 11. Januar 2019.

    Če si na smrt bolan, ti nič ne pomaga, niti prenehanje kajenja.Uživaj še tistih nekaj dni, če ti je všeč …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.