Zdravje
2081 ogledov

Kajenje pred Onkološkim inštitutom: "Z bolniki bi bil radi empatični"

<ilustracija>: 09.01.2007, cigareta, dim, kajenje, kadilec, ogenj, Ljublja Ivan Zupič
Bo Onkološki inštitut svojim bolnikom uredil prostor za kajenje?

"Pozdravljam vašo namero, da pred Onkološkim inštitutom zagotovite primeren prostor za kadilce in tako pomagate bolnikom, ki so v hudem stresu," je v pismu vodstvu Onkološkega inštituta (OI) sporočila onkološka bolnica, ki se je nedavno zdravila pri njih in je kadilka. 

"Gre za osebne zgodbe, ki bi jih radi spoštovali"

Mnogi, ko dobijo diagnozo rak, kajenje opustijo, mnogi pa zaradi stresa in stiske tega niso sposobni, razlagao na OI. "Gre za osebne zgodbe, ki bi jih radi spoštovali."

Slovenija 19.12.2013 onkoloski institut, hisna preiskava na upravi klinicnega ce Slovenija Zdravje Diagnoza rak: V tej regiji največ novih primerov

Bolniki brez zaščite pred vremenskimi pojavi

Za onkološkim inštitutom bodo postavili tri kadilnice, medtem se bo sanacija vod | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kajenje v bolnišnicah je zakonsko prepovedano, onkološki inštitut pa je pred meseci z internim aktom prepovedal kajenje pod nadstrešniki, saj je dim prihajal v bolniške sobe. Kadilci zdaj v pižamah in haljah hodijo v park pred inštitutom, kjer pa ni nobenega nadstreška ali zavetja. Kot je včeraj poročal Pop TV, OI zdaj razmišlja, da bi v parku uredil prostor za kajenje. 

OI: Še vedno ostro proti kajenju

Kot pojasnjujejo, je ideja še zelo v povojih in zaenkrat še niti ne vedo, ali je kakršen koli poseg v park, ki je pod spomeniškim varstvom sploh mogoč in ali bodo dobili soglasja. 

Hkrati na OI poudarjajo, da se njihovo stališče do kajenja ne spreminja in opozarjajo, da je tretjina smrti zaradi raka povezana s kajenjem, hkrati pa skušajo biti empatični do bolnikov, ki kajenja ne morejo opustiti.  

oče, mati, otrok, rojstvo, porod Dobra novica Zdravje Slovenija po teh podatkih med najboljšimi na svetu
Komentarjev 4
  • alen04 14:08 11.januar 2019.

    Smešno je dejstvo, da na škatlicah cigaret in ne vem kje še vse limajo slikce o rakavih pljučih in ostala jajca, tule pa izgovor o empatiji in podobno. Ljudje odločite se kaj boste imeli. Propagando o tem kako je kajenje ...prikaži več škodljivo in oh in sploh, ali kadilnice na onkološkem inštitutu. Kaj naj pove učitelj otoroku v šoli, ko ga ta vpraša zakaj imajo kadilnice v bolnici, če pa kajenje škoduje zdravju??? Bravo, to mi deli miška mala.

  • smejka 10:17 11.januar 2019.

    Če si na smrt bolan, ti nič ne pomaga, niti prenehanje kajenja.Uživaj še tistih nekaj dni, če ti je všeč in kar ti je všeč. (Pa nisem kadilka.)