Kaos s testi v Kranju ni osamljen primer. Podobno tudi v Ormožu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zapleti s hitrimi antigenskimi testi v Kranju niso edini v državi. O podobnem primeru poročajo iz Ormoža.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, torkovo ponovno testiranje zaposlenih v šolah in vrtcih na širšem območju Kranja, kjer je bilo v ponedeljek kar 13,3 odstotka testiranih na hitrih testih pozitivnih na novi koronavirus, prinaša večinoma negativne izvide tako ponovljenih hitrih testov kot tudi PCR testov. Nekateri otroci so se tako danes že lahko vrnili v vrtce in šole. 

Na Osnovni šoli Stražišče, kjer je bilo na ponedeljkovem testiranju 22 zaposlenih pozitivnih, je ponovno testiranje pokazalo dve okužbi, in sicer eno pri nepedagoškem delavcu ter drugo pri učitelju predmetne stopnje. Ostalih 20 je prejelo negativne rezultate ponovljenega hitrega testa, 15 pa tudi negativne rezultate PCR testa, medtem ko jih pet na izvide še čaka in naj bi jih prejelo tekom dopoldneva.

Podobno v Ormožu 

Javna televizija je medtem poročala, da se s podobnim primerom soočajo tudi v Ormožu, kjer so hitri testi pokazali osem pozitivnih rezultatov med učitelji, popoldne pa so po ponovljenem testiranju izvedeli, da so njihovi izvidi negativni. 

Dr. Viktorija Tomič, predsednica strokovne skupine za hitre teste, pri tem izpostavja, da če je danes pozitiven na hitrem testu, se pričakuje, da bo že jutri imel simptome. "Ker hitri antigenski test, če je realno pozitiven, odkrije nekoga, ki je tik pred tem, da razvije simptome, ali pa da je že blago simptomatski, a še ni opazil, da se z njim nekaj dogaja." 

Pozitiven hitri in negativen PCR test se sicer v statistiki, na podlagi katere sprejemamo ukrepe, štejeta kot en pozitiven test. Pojasnila na tej povezavi. 

Covid-19 Novi podatki: To kažejo torkove številke! Slovenija Te more zlepa ne bo konec, to je treba storiti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:34 4. Februar 2021.

    teste dati preverit, pokažejo na marmelado,coca colo ,mleko in zaradi njih držijo ukrepe??? nehajte se testirat folk

  • 15:58 3. Februar 2021.

    In spet kupujemo te nezanesljive teste, da bo.šla ta tragična burka naprej. Vidimo, da so ukrepi v pretežni meri zgrešeni, …

  • 15:33 3. Februar 2021.

    Torej je nezanesljiv hitri test bolj verodostojen kot sorazmerno zanesljiv PCR test??? Je to butalska logika ali kaj? Ali nekdo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.