Slovenija
31321 ogledov

Novi podatki: To kažejo torkove številke!

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Znani so novi rezultati PCR in hitrih testiranj.

Ob 5.709 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 1.217 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 21,3 odstoten.

Opravljenih je bilo tudi 10.237 hitrih testov, pri čemer so potrdili 343 oz. 3,4 odstotka novih okužb. 

Covid-19 Slovenija Te more zlepa ne bo konec, to je treba storiti

Skupaj so včeraj potrdili 1560 novih primerov okužb z virusom sars-cov-2. Število aktivnih primerov tako znaa 17.097.

V primerjavi s preteklim torkom, ko je bilo potrjenih 1873 pozitivnih testov, je bilo včeraj potrjenih nekoliko manj pozitivnih testov, kar je dober znak. Torkovi podatki so že več mesecev slabši od včerajšnjih - 20. oktobra je bilo potrjenih 1505 pozitivnih testov, od tedaj naprej pa so bile številke vedno višje.

Covid-19, UKC Maribor COVID-19 V SLO Zdravje Rak in še covid: Kako poteka zdravljenje in kaj je s cepljenjem

"V slovenskih bolnišnicah se je danes zdravilo 1012 covidnih bolnikov, 20 manj kot včeraj," je na današnji tiskovni konferenci povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Na intenzivni negi se je zdravilo 165 bolnikov, trije manj kot včeraj. Odpušenih je bilo 92 pacientov, na novo jih je bilo sprejetih 83."

Zaradi covid-19 je v torek umrlo 23 bolnikov.

Vlada popoldne na Brdu o sproščanju ukrepov

Glede na podatke o povprečnem številu dnevno okuženih v zadnjih sedmih dneh ter številu hospitaliziranih bo vlada danes na Brdu pri Kranju na podlagi semaforja sproščanja ukrepov odločala, v katerih šolah bodo otroci prve triade prihodnji teden pouk obiskovali v živo in kje na daljavo

Testiranje za covid-19 v Kranju Covid-19 Slovenija Zato vseh lažno pozitivnih testov v statistiki ne odštevajo

Potem ko so po porastu ob božično-novoletnih praznikih številke nekoliko padle, je krivulja okužb v zadnjem tednu vztrajala na platoju. Celotna država je trenutno glede na semafor sproščanja ukrepov v rdeči fazi. Za prehod v oranžno, ki bi pomenila dodatno sproščanje, bi moralo biti dnevno povprečje potrjenih okužb nižje od 1000. Prav tako bi moralo biti v bolnišnicah hospitaliziranih manj kot 1000 oseb.

A pri Inštitutu Jožef Štefan, kjer pripravljajo Projekcije širjenja covid-19 v Sloveniji, se bojijo, da bomo zaradi prisotnosti angleške variante virusa prej zdrknili spet v črno kot oranžno območje "Smo v zelo počasemm ustavljanju," je za RTV SLO v ponedeljek dejal Leon Cizelj z IJS. "Novi sev virusa utegne delovati v nasprotno smer in nas prej potegne v črno kot oranžno fazo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Ivo 15:08 03.februar 2021.

    In?? Bo kakšna objava kako je po regijah, da vemo kdo gre v šolo ali nič?!?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:02 03.februar 2021.

    Kdo se naseda tem številkam? Vključno z novinarji ,ki niste sposobni priti do srzi problematike. Vsi po vrsti Zavajate s podatki. Dokler bo veliki diktator rekel da je črno bo črno. Ja ha Nijz ima tehnične težave??? Ja čakali so ...prikaži več na JJ ki je raje twital kot da bi Nijz sporočil kaksno število naj objavijo.

  • titty 13:45 03.februar 2021.

    Vlada naj dela preko zooma. Bodo vsaj delno izkusili kako to poteka.