Koliko kalorij ima kostanj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ste vedeli, da ima kuhani kostanj manj kalorij kot pečeni?
Oglej si celoten članek

Čeprav ima kostanj kar veliko kalorij, si ga lahko v zmernih količinah privoščijo tudi tisti, ki so na dieti. Njegov glikemični indeks (GI 65) ni tako visok, spada med živila s srednjim glikemičnim indeksom kot so denimo rženi kruh, sladka koruza ali rozine.

Sto gramov pečenega kostanja ima okoli 245 kalorij, kuhan kostanj pa jih ima okoli 170. Če ste na dieti, s kostanjem ne pretiravajte, ob kostanju pa spijte raje kozarec vode ali jogurta. Če si boste privoščili še sladki mošt ali jabolčni sok, boste zaužili pravo energijsko bombo. Kostanj je sicer bogat s škrobom (40 do 45 odstotkov), ima malo maščob in okoli šest odstotkov beljakovin.

Gre za zdravo hrano, saj vsebuje veliko vitaminov iz skupine B, predvsem B6, ima tudi vitamin C in A, poleg folne kisline vsebuje še fosfor in kalij. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.