Beovićeva nad Kacina: To je osuplo in škodljivo!

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
V državi še vedno odmevajo besede koordinatorja za logistični del cepljenja, Jelka Kacina.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je po včerajšnji seji vlade med drugim komentiral, da je "nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje". Podrobnosti na tej povezavi. 

Že včeraj se je na te besede odzval minister za zdravje Janez Poklukar, ki je na Twitterju izpostavil, da je zdravstvo na robu z zmogljivostmi tako na primariju, sekundariju kot terciarju. "Izjave nacionalnega koordinatorja za cepljenje so nespoštljive do vseh zaposlenih v zdravstvu, ki v teh dneh izvajajo enormne napore." O tem pišemo na tej povezavi. 

Beovićeva: Škodljivo

Na Kacinove izjave se je v sinočnjih Odmevih javne televizije odzvala tudi predsednica zdravniške zbornice Bojana Beović, ki je poudarila, da so "naravnost osupli nad takšnim komentarjem v teh razmerah". 

"Kot predsednica zdravniške zbornice in kolegica se zahvaljujem zdravnikom družinske medicine, ki so pocepili več kot milijon prebivalcev in to ob vseh svojih ostalih zadolžitvah. Take vrste komentar ni le popolnoma brez pomena, pač pa tudi škodljiv." 

Za ukrepe, a ni zapiranje

Iz slovenskih bolnišnic sicer prihajajo svarila, da je sistem tik pred zlomom. Na vprašanje, ali v danih razmerah obstaja resna alternativa radikalnemu omejevanju, je Beovićeva najprej povedala, da je situacija vendarle precej drugačna, kot je bila lani. 

"Na razpolago imamo cepljenje. Nad 65 let je precepljenih 80 odstotkov prebivalstva. Vendar je to še vedno premalo, da ne bi tisti, ki jim cepivo bodisi ni dobro prijelo ali so necepljeni, ne bi prekomerno polnili bolnišnic." 

Opozorila je, da bo nova različica novega koronavirusa do spomladi praktično dosegla vse prebivalce in da bi radikalno zapiranje države situacijo rešilo le za kratek čas. "Treba je zlasti pospešiti cepljenje in s tem se bodo razmere v državi uredile bolj dolgoročno." 

Beovićeva je dodala še, da je cilj v čim krajšem času pocepiti vse, ki bi to želeli, tudi tiste, ki se odločajo za tretji odmerek.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 10:42 5. November 2021.

    veliki mojster kacin. menda ima kar nekaj šol.. če je videl da ne gre, pa bi zavihal rokave in šel …

  • dd
    09:08 5. November 2021.

    Bolnice imajo po 7 nadstropij, v katerih mrgoli zdravstvenega kadra. Novih bolnikov ne sprejemajo. Naj se organizirajo, pa bodo lahko …

  • 08:50 5. November 2021.

    Vsi ki tolčete po zdravstvu ste cepljeni zs neumnost. Cel mesec skoraj nić cepljenja ker se bedaki nočejo cepit. Potem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.