Koronavirus: Obdukcije umrlih strašljive

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdravniki iz univerzitetne klinike v nemškem Augsburgu so pri obdukcijah umrlih zaradi novega koronavirusa odkrili strašljive poškodbe.
Oglej si celoten članek

Umrli za koronavirusom so imeli nepopravljive poškodbe pljuč so razkrili zdravniki iz univerzitetne klinike v nemškem Augsburgu, ki so sodelovali pri obdukcijah umrlih zaradi novega koronavirusa. Odkrili so, da so imeli ti "nenavadno težke in domnevno nepopravljive poškodbe pljuč", je v petek poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Na respiratorju 12-letna deklica s koronavirusom na respiratorju se bori za svoje življenje

Prepričani so, da do poškodb pljuč ni prišlo zaradi umetnega predihavanja pacientov, ampak najverjetneje neposredno zaradi covida-19. Kot so zapisali v univerzitetni kliniki, so zdravniki mnenja, da so prav te poškodbe razlog za smrt pacientov.

Foto: Profimedia Novi koronavirus

Koronavirus Alojz Ihan na enostaven način razložil razliko med gripo in covid-19

Ekipa v Augsburgu je opravila obdukcije 19 umrlih zaradi novega koronavirusa in svoje izsledke objavila v reviji Journal of the American Medical Association. V povprečju so bile obducirane žrtve novega koronavirusa stare 79 let. Prav vsi so imeli že pred okužbo hude bolezni, ki pa niso bile neposredni razlog za smrt, direktorja patologije v Augsburgu povzema dpa. Agencija dodaja, da zdravniki pri obdukciji na preostalih organih umrlih niso odkrili vidnih sprememb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:41 25. Maj 2020.

    Kakšna pa naj bodo pljuča, kot uničena, če v njih dovajajo zrak pod pritiskom. Ventilator je velika obramenitev za zdrava …

  • 06:00 25. Maj 2020.

    Lari fari....

  • 07:32 24. Maj 2020.

    Vsaka obdukcija je strašljiva, razrežejo človek,a vzamejo organe da pregledajo, in verjamem da je strašljiva. Žurnal, pejte si mamo strašit …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.