Svet
150658 ogledov

12-letna deklica s koronavirusom na respiratorju se bori za svoje življenje

Koronavirus Profimedia
12-letnici so 15. marca diagnosticirali pljučnico. Zdaj je priklopljena na respirator in se bori za svoje življenje.

12-letna Emma se zdravi v bolnišnici v Atlanti v ZDA, pretresljivo zgodbo pa je ameriški medijski hiši CNN zaupal njen sorodnik, ki pravi: »Deklica bori za svoje življenje«.

Tomaž Gantar Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: V Sloveniji druga smrtna žrtev

Justin Anthony je za CNN povedal, da je bila Emmi 15. marca diagnosticirana pljučnica, kasneje pa so zdravniki s testiranjem ugotovili, da je pozitivna na koronavirus. Od 21. marca je priklopljena na respirator in je trenutno v stabilnem stanju. Njen sorodnik pravi, da ni znano kdaj in kje se je okužila. Emma pred tem ni potovala po državi ali svetu.

Iz bolnišnice Atlanta-Scottish Rite Hospital so potrdili, da je pacientka pozitivna na Covid-19, od koder so sporočili: "Pacientka bo ostala v izolaciji. Dosledno upoštevamo vse previdnostne ukrepe."

koronavirus Koronavirus v SLO Slovenija Ukrepi na enem mestu: Takšne so omejitve v nekaterih občinah

Hospitaliziranih veliko mladih odraslih

Američani, ki so dolgo ignorirali opozorila, zdaj pišejo podobne zgodbe, kot smo jih prebirali na Kitajskem in jih prebiramo v Italiji. Zdravstveni strokovnjaki pravijo, da so starejši in tisti z oslabelim imunskim sistemom ter boleznimi srca, sladkorne bolezni in drugih bolezen bolj ogroženi. Pri otrocih pa beležijo predvsem blage oblike prebolevanja okužbe. 

Med skoraj 45.000 potrjenimi primeri na Kitajskem so zabeležili le en smrtni primer med otroki, kitajski center za nadzor in preprečevanje bolezni, navaja CNN. Na Kitajskem je umrl en otrok, 14-letni deček, je pokazala nova študija, ki bo junija objavljena v reviji Pediatrics. Poudarjajo pa, da mladi odrasli niso imuni na virus. 

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

koronavirus, italija Svet Najnovejši podatki o žrtvah v Italiji: "Ne smemo popustiti"

Poročilo, ki ga je v sredo objavil ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni, kaže, da je v ZDA hospitaliziranih tudi veliko mlajših. Do 20 % ljudi, hospitaliziranih s koronavirusom v ZDA, so mladi, stari od 20. do 44. let, je pokazala raziskava, ki so jo naredili na 2.500 primerih.

Anthony je za CNN še povedal, da ima soglasje Emmine mame, da pripoveduje zgodbo. Dejal je, da želi, da ljudje spoznajo resnost okužbe s koronavirusom.

koronavirus Viralno Zdravje Okužena slovenska družina: "Izvedeli smo včeraj zvečer..."

"Iz prve roke vem, kako nevarno je," je dejal. "Vsi trdijo, da virus nima vpliva na mlajše ljudi. Toda dvanajstletnica se bori za svoje življenje. Ljudje morajo izvajati socialno distanciranje. Ljudje morajo to jemati resno," CNN zaključuje zgodbo, ki jo pripoveduje Justin Anthony.
 

Komentarjev 7
  • rosanur 03:04 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • sandmahyd 19:39 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • hooucoto 16:38 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks