Zdravje
191801 ogledov

Okužena slovenska družina: "Izvedeli smo včeraj zvečer..."

koronavirus Saša Despot

Uporabnik Facebooka Aljaž Vilčnik je z objavo razkril, kako so v družini ugotovili, da so okuženi s COVID-19.

Objava, ki jo je videlo že na tisoče Slovencev, nazorno razkriva opažanje simptomov bolezni in v retrospektivi razkriva razvoj okužbe.

"Moja partnerka in sodelavka Tina je bila na testiranju ta četrtek in je pozitivna. Izvedeli smo včeraj zvečer in takoj obvestili vse, s katerimi smo bili zadnjih 14 dni v stiku. Sicer je bila Tina cel teden izolirana," je zapisal Vilčnik.

bergamo krste Začetek apokalipse Šport Znan glavni vzrok italijanske grozljivke - biološka bomba na San Siru!

"Morda vas zanimajo simptomi: glavobol, bolečina v sklepih, rahla vročina, kašelj, poln nos. Po treh dneh se je stanje izboljšalo, in je v svoji stari navadi pospravila celo hišo, peti dan pa se je zopet malo poslabšalo. Sedaj jo bolijo pljuča in ima malo oteženo dihanje. Po njenih besedah je bila januarska gripa precej hujša. Zaenkrat upamo da bo šlo samo na bolje," je razkril Vilčnik in nadaljeval: "Poleg nje smo zboleli tudi ostali člani. Vse tri hčerke z milimi znaki - nizka vročina, malo glavobola, rahle bolečine v pljučih. Če ne bi bilo te panike, ne bi niti vedeli, da so bolne."

Tomaž Gantar Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: V Sloveniji druga smrtna žrtev

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na nedeljski popoldanski novinarski konferenci potrdil, da je za posledicami COVID-19 v Sloveniji umrla še ena oseba, kar je skupno druga žrtev v naši državi. Umrla je oskrbovanka doma starejših v Metliki. V obeh primerih smrti je šlo za osebi, stari okoli 90 let in z različnimi spremljajočimi obolenji.

Petinpetdeset (55) ljudi je hospitaliziranih zaradi koronavirusa, eden manj kot v soboto. Deset jih potrebuje intenzivno nego, eden več kot včeraj, je razkril Gantar.

Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupno 414 osebah v Sloveniji, kar je 31 več kot v soboto. 

Po epidemioloških podatkih, ki jih je NIJZ prejel danes do 10. ure, 144 obolelih prihaja iz osrednjeslovenske regije, 73 iz savinjske, 57 iz jugovzhodne Slovenije, 37 iz podravske, 28 iz gorenjske, 16 iz koroške, 13 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, šest iz goriške ter po pet iz posavske in zasavske regije.

Komentarjev 32
  • sandmahyd 19:39 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • hooucoto 16:37 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • cefoofo 13:37 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice