Svet
6905 ogledov

Najnovejši podatki o žrtvah v Italiji: "Ne smemo popustiti"

koronavirus, italija Profimedia
Številke so malenkost opogumljajoče, saj so v soboto zabeležili rekordnih 793 smrtnih primerov. A še vedno raste število okužb.

V Italiji so danes zabeležili 651 novih smrtnih žrtev koronavirusa, s čimer se v tej državi že bližajo številki 5500. Številke so malenkost opogumljajoče, saj so v soboto zabeležili rekordnih 793 smrtnih primerov. A še vedno raste število okužb. Našteli so jih že skoraj 60.000.

Kot je sporočil vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli, se je število okužb glede na sobotne podatke povečalo za 10,4 odstotka na 59.138. Število smrti pa se je povečalo za 651 in skupno smrtni davek covida-19 šteje 5476 življenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Upam, vsi upamo, da se bodo te številke znižale v prihodnjih dneh. Vendar ne smemo popustiti," je dejal.

Kot kaže, se kažejo učinki prvih ukrepov za zajezitev širjenja okužb, ki so jih pred dvema tednoma, 8. marca sprejeli na severu države, kjer je prišlo do prvega večjega žarišča okužb. Iz dežele Lombardija so tako danes poročali zgolj o 30 odstotkih skupne številke novih okužb.

Ta dežela z okoli deset milijoni prebivalcev je sicer najhuje prizadeta s koronavirusom v Italiji in tudi Evropi. V njej je umrlo dve tretjini vseh žrtev covida-19 v Italiji. Umrlo je kar 55 odstotkov tistih, pri katerih so potrdili okužbo, še navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.