Šport
3225 ogledov

Junak! Italijanski reprezentant pomaga bolnim kot voznik rešilca

Maxime Mbanda Instagram
Italijanski zvezdnik se je junaško spoprijel s smrtonosno boleznijo.

Maxime Mbanda je izjemni italijanski igralec ragbija, ki se je v času svetovne borbe s pandemijo koronavirusa odločil, da bo ljudem priskočil na pomoč kot voznik rešilca.

Mbanda bi sicer ta čas moral braniti barve svoje države na Turnirju šestih nacij, a je tekmovanje, ki bi se moralo izvesti v Italiji, seveda odpovedano. Mbanda je tako izkoristil čas, da pomaga svojim sonarodnjakom.

Maxime Mbanda | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko so bile vsa ragbi tekmovanja odpovedana, sem se vprašal, kako bi lahko pomagal kljub pomanjkanju zdravniških sposobnosti," je izjavil Mbanda ter nadaljeval: "Našel sem Rumeni križ, ki ima transportno podjetje za dostavo zdravil in hrane starejšim."

Toda še preden se je lotil dostavljanja zdravil in zaščitnih mask, je našel še učinkovitejši način pomoči, saj je začel voziti rešilca.

Maxime Mbanda | Avtor: Instagram Instagram

"Delam v drugi največji bolnišnici v regiji. Pomagam tudi pri nošenju nosil, ali pri prenašanju ljudi, ki so sicer na invalidskih vozičkih, pa jih je treba prenesti v vozilo. Prav tako jim namestim kisik. Moram priznati, da je okoli 95 odstotkov zdravnišle službe posvečeno pacientom s koronavirusom."

"Če bi ljudje videli, kaj se dogaja v bolnišnicah, pred nakupovalnimi središči več ne bi bilo vrst. Dvakrat, trikrat, ali celo štirikrat bi razmislili, preden bi zapustili svojo hišo."

"Kar vidim, so ljudje vseh starostnih skupin, ki imajo težave z dihanjem, zdravniki in medicinske sestre neprestanoma delajo po 8 ali 10 ur na dan, tekom dneva ne morejo zatisniti očesa niti za minuto. Neprestano se sliši kakšen alarm ter medicinsko osebje, ki hiti iz enega oddelka v drugega."

"S pacienti se morate obnašati, kot da so vam družina. Toda, najbolj žalostna je, da morate vsakič, ko se jih dotaknete, da bi jih potolažili, takoj dezinfekcirati roke."

"Vse dokler bom imel moč, bom nadaljeval. Jaz sem tam in ostajam tam. Vse dokler ostajajo nujni primeri, jaz ostajam tam," je zaključil veliki junak Mbanda.

Maxime Mbanda | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.