Zdravje
58536 ogledov

Koronavirus: Obdukcije umrlih strašljive

Pljuča Shutterstock
Zdravniki iz univerzitetne klinike v nemškem Augsburgu so pri obdukcijah umrlih zaradi novega koronavirusa odkrili strašljive poškodbe.

Umrli za koronavirusom so imeli nepopravljive poškodbe pljuč so razkrili zdravniki iz univerzitetne klinike v nemškem Augsburgu, ki so sodelovali pri obdukcijah umrlih zaradi novega koronavirusa. Odkrili so, da so imeli ti "nenavadno težke in domnevno nepopravljive poškodbe pljuč", je v petek poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Koronavirus Na respiratorju Svet 12-letna deklica s koronavirusom na respiratorju se bori za svoje življenje

Prepričani so, da do poškodb pljuč ni prišlo zaradi umetnega predihavanja pacientov, ampak najverjetneje neposredno zaradi covida-19. Kot so zapisali v univerzitetni kliniki, so zdravniki mnenja, da so prav te poškodbe razlog za smrt pacientov.

Novi koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Alojz Ihan Koronavirus Zdravje Alojz Ihan na enostaven način razložil razliko med gripo in covid-19

Ekipa v Augsburgu je opravila obdukcije 19 umrlih zaradi novega koronavirusa in svoje izsledke objavila v reviji Journal of the American Medical Association. V povprečju so bile obducirane žrtve novega koronavirusa stare 79 let. Prav vsi so imeli že pred okužbo hude bolezni, ki pa niso bile neposredni razlog za smrt, direktorja patologije v Augsburgu povzema dpa. Agencija dodaja, da zdravniki pri obdukciji na preostalih organih umrlih niso odkrili vidnih sprememb.

Komentarjev 7
  • janko90 15:41 25.maj 2020.

    Kakšna pa naj bodo pljuča, kot uničena, če v njih dovajajo zrak pod pritiskom. Ventilator je velika obramenitev za zdrava pljuča, kaj šele za bolna. Normalno dihanje je širjenje prsnega koša z mišicami in v pljučih nastane podtlak in zrak ...prikaži več "potegne" v pljuča. Ventilator pa v pljuča dovaja zrak pod pritiskom in pritisk v pljučih širi prsni koš.

  • marko50 06:00 25.maj 2020.

    Lari fari....

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 07:32 24.maj 2020.

    Vsaka obdukcija je strašljiva, razrežejo človek,a vzamejo organe da pregledajo, in verjamem da je strašljiva. Žurnal, pejte si mamo strašit s takimi članki spet.

Sorodne novice