Zdravje
21766 ogledov

CDC: Šest novih znakov, da imate simptome bolezni covid-19

Covid-19
Ameriški CDC je na seznam že dobro znanih simptomov, ki jih je treba obravnavati, dodal šest novih simptomov bolezni covid-19.

Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je seznam simptomov bolezni covid-19 iz treh razširil na devet: mrzlica, ponavljajoče se mrzlice, bolečine v mišicah, glavoboli, vneto grlo in izguba vonja ter okusa. Našteto so novosti, ki jih je dodal CDC.

Mrzlica je pred tem veljala za redek simptom covid-19. Kot piše Insider si je s koronavirusom okužen novinar CNN Chris Cuomo zaradi močne mrzlice celo zlomil zob.

Koronavirus Italija Zdravje Spet nova odkritja o koronavirusu, strokovnjaki zaskrbljeni

"Nikoli še nisem doživel česa takega. Vročino sem imel ves čas, bolečine po vsem telesu, tresenje in skrb, da ne morem storiti ničesar," je 49-letni novinar svoje simptome opisoval javnosti.

Covid-19 | Avtor:

Nedavne raziskave so tudi pokazale, da je koronavirus povezan z nenadno, popolno izgubo vonja pri ženskah, ki imajo malo drugih simptomov. To kaže na to, da je lahko izguba vonja znak blage oblike bolezni covid-19, piše Insider. Tam še dodajajo, da se koronavirusni simptomi, v skladu s podatki CDC, običajno pojavijo 2 do 14 dni po izpostavitvi virusu, medtem ko se po nekaterih raziskavah lahko hudi simptomi razvijejo 5 do 10 dni po tem, ko se pojavijo začetni simptomi. Seveda, če oseba hude simptome sploh razvije.

Znanstveniki Zdravje Nova in zelo pomembna ugotovitev o koronavirusu

CDC objavlja, da je vse več dokazov, da se lahko koronavirusni simptomi zelo razlikujejo, od dovolj blagih do komaj opaznih pa vse do smrtno nevarnih. Številni okuženi bolniki sploh nimajo nobenih simptomov.

Drugi simptomi, ki so lahko povezani z novim koronavirusom, čeprav še niso dodani na seznam CDC, vključujejo prebavne motnje, kot so slabost, bruhanje in driska.
 

Komentarjev 2
  • evelux 11:16 29.april 2020.

    Svetovno in hvala bogu da je vse pripisano koronavirusu juhu in nebomo več umirali zaradi kapi , rakov, in drugih bolezni ...... aleluja rak je ozdravljen končno našli zdravilo za raka ....

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 11:13 29.april 2020.

    Se pravi katerikoli simptom imaš, je to znak da imaš govnovid-19? Jutri bo verjeno objavljeno, da je tudi kihanje 100% znak da imaš govnovid-19.