Šport
392 ogledov

Britanski as s teorijo, kako se širi COVID-19

5G Epa
Teorijam zarote o nastanku novega koronavirusa se je pridružil znani angleški boksar Amir Khan,

Britanec trdi, da je sars-cov-2 izum človeka, ki želi preko tehnologije 5G oziroma pete generacije brezžičnih omrežij izbrisati človeštvo. Strokovnjaki seveda menijo povsem drugače in vse skupaj označujejo za "neumnost".

"Mislim, da virus ni prišel s Kitajske. Ljudje pravijo, da izhaja iz juhe netopirjev in kač. Verjameš tem neumnostim? Jaz ne. Ali res misliš, da novi koronavirus nima nobene veze z omrežjem 5G," je boksar zapisal v nizu video posnetkov, ki jih je objavil na družbenih omrežjih.

"Novi virus je izum človeka, ki se nas hoče znebiti preko omrežja 5G," je dodal Amir Khan, ki je sicer znan po svojevrstnem razmišljanju in ki je imel tudi v preteklosti pomisleke o razvoju telekomunikacijskih omrežji.

Khan je izum omrežja 3G leta 2003 povezoval z virusom SARS, nastanek 4G pa s prašičjo gripo 2009.

Teorija o širjenju okužb z novim koronavirusom preko tehnologije 5G ni zrasla na njegovem zelniku. V zadnjem času se na različnih družbenih omrežjih pojavljajo številne teorije zarote z zvezi z novo tehnologijo, tako da so o tem spregovorili tudi znanstveniki.

Direktor britanske Nacionalne zdravstvene službe Stephen Powis je dejal, da gre za 'popolna neumnost', profesor mikrobiologije na univerzi v Readingu Simon Clark pa je te teorije označil za povsem nesmiselne.

"Radijski valovi lahko povzročijo motnje v delovanju imunskega sistema, vendar so ravni 5G tako majhni, da ne morejo vplivati na imunski sistem. Gre za nizkofrekvenčne valove, ki za razliko od sončnih ali rentgenskih žarkov ne morejo poškodovati človeških celic," pravi Clark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.