Koronavirus: Toliko okuženih je v posamezni regiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Objavili najnovejše podatke o obolelih s koronavirusom po regijah...
Oglej si celoten članek

V Sloveniji so do 14. ure potrdili 141 okužb z novim koronavirusom, kar je 45 primerov več kot v četrtek zvečer. Največje povečevanje števila okužb je v ljubljanski regiji, Sicer do takrat so opravili 4346 testiranj.

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je za tem potrdila, da je na območju Severnoprimorske odkrit drugi primer okuženega s koronavirusom. Slednji ne prihaja iz bolnišnice, negativni pa so bili testi 66 oseb, ki prihajajo iz šempetrske bolnišnice in so bili v stiku z obolelim zdravnikom.

Slovenija Apel infektologov tudi posledica klicev v klicni center

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje so objavili današnje podatke o obolelih s koronavirusom po regijah. Največ okužb je po podatkih je še vedno povezanih s prvima primeroma iz Ljubljane in Metlike, skoraj polovica vseh.

Danes ob 13. uri je bilo na infekcijski kliniki hospitaliziranih 11 bolnikov, en potrebuje kisik. V intenzivni terapiji so tri osebe, ki zaradi covid-19 potrebujejo umetno predihavanje. Pri vseh gre za življenje ogrožajoče stanje, so pojasnili na novinarski konferenci ob 14.uri.

Podatki po regijah:

  • osrednjeslovenska 58
  • jugovzodna 30
  • savinjska 26
  • podravska 9
  • pomurska 
  • obalno - kraška 3
  • pomorsko - notranjska 2
  • goriška 3

Kot je razvidno na spodnji tabeli, se je do sedaj okužilo 69 žensk in 72 moških,  zaenkrat prevladuje  starostna skupina od 30 - 49 let.

Foto: NIJZ

Prišli podatki o 66 zaposlenih v SB Nova Gorica

Iz Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica so pred kratkim sporočili, da je vseh 66 testov zaposlenih negativnih. "Zaposleni, ki so v samoizolaciji bodo opravili kontrolno testiranje v prihodnjem tednu, 7 dni po tesnem kontaktu, do takrat ostajajo v izolaciji," dodaja strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler, dr. med., spec. orl.  

Kot smo pisali, so v bolnišnici testirali kar 66 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženim zdravnikom. Več v spodnjem prispevku.

Okužen zdravnik Prvi primer na Goriškem: zdravnik ni uporabljal maske

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:32 13. Marec 2020.

    ja sej zaprite vse, folka naj pa doma čepi, pa cel dan gleda poročila o stanju , pa sej ni …

  • 18:25 13. Marec 2020.

    Zaprite razne kafiče, dnevne bare, kavarne in podobno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.