Letos shujšajte s hojo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Začetek leta se največ ljudi odloči za vpis v fitnes programe in obisk novih vodenih vadb. A zakaj se ne bi raje v formo spravili s hojo?
Oglej si celoten članek

Ne samo, da je hoja veliko bolj prijetna, z njo boste tudi kurili kalorije in maščobe, hkrati pa ne boste škodovali sklepom. Na sprehod povabite še prijateljice in naj se hujšanje začne.

"Redni sprehodi so poceni in zabaven način, s katerim lahko dosežete 150 minut fizične aktivnosti na teden. Poleg tega lahko uživate v svoji domači okolici, ki je sicer sploh ne vidite, med hojo pa se zlahka zamotite s klepetom in kmalu boste pozabili, da sploh telovadite," je pojasnil Simon Barnett, direktor britanske pohodniške organizacije in dodal: "Hoja je popolna za vsakogar, ki je začetnik in ni zagrizen športnik, saj je nežna, a se jo zlahka nadgrajuje. Zato pozabite na drage članarine v fitnes centrih in si zadajte novoletno resolucijo, ki se je boste dejansko držali: začnite hoditi."

Barnett je ob tem za spletno stran FemaleFirst dal še nekaj kratkih nasvetov:

Pridružite se skupini. Če ne veste, kje se sprehajati in kako dolgo pot ubrati, se pridružite pohodniški skupini. Dovolj bo že, če se boste s prijatelji dogovorili za stalen termin in skupaj prehodili vašo okolico.

Postavite si izzive. Sčasoma podaljšujte sprehode, zadajte si cilje in se jih skušajte držati.

Hojo vpletite v svoj vsakdan. Naj hoja in sprehodi postanejo del vašega življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.