Zdravje > Življenjski stil
14 ogledov

Letos shujšajte s hojo

šport hoja Shutterstock
Začetek leta se največ ljudi odloči za vpis v fitnes programe in obisk novih vodenih vadb. A zakaj se ne bi raje v formo spravili s hojo?

Ne samo, da je hoja veliko bolj prijetna, z njo boste tudi kurili kalorije in maščobe, hkrati pa ne boste škodovali sklepom. Na sprehod povabite še prijateljice in naj se hujšanje začne.

"Redni sprehodi so poceni in zabaven način, s katerim lahko dosežete 150 minut fizične aktivnosti na teden. Poleg tega lahko uživate v svoji domači okolici, ki je sicer sploh ne vidite, med hojo pa se zlahka zamotite s klepetom in kmalu boste pozabili, da sploh telovadite," je pojasnil Simon Barnett, direktor britanske pohodniške organizacije in dodal: "Hoja je popolna za vsakogar, ki je začetnik in ni zagrizen športnik, saj je nežna, a se jo zlahka nadgrajuje. Zato pozabite na drage članarine v fitnes centrih in si zadajte novoletno resolucijo, ki se je boste dejansko držali: začnite hoditi."

Barnett je ob tem za spletno stran FemaleFirst dal še nekaj kratkih nasvetov:

Pridružite se skupini. Če ne veste, kje se sprehajati in kako dolgo pot ubrati, se pridružite pohodniški skupini. Dovolj bo že, če se boste s prijatelji dogovorili za stalen termin in skupaj prehodili vašo okolico.

Postavite si izzive. Sčasoma podaljšujte sprehode, zadajte si cilje in se jih skušajte držati.

Hojo vpletite v svoj vsakdan. Naj hoja in sprehodi postanejo del vašega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.