Lipom: Ni si mogel privoščiti operacije in po skoraj petdesetih letih je zraslo tole

Foto: Profimedia
"V vsej svoji karieri še nisem videl tako velikega tumorja," je povedal zdravnik
Oglej si celoten članek

Deset ur so potrebovali kirurgi, da so Zhao Xingfu odstranili velikanski, skoraj 15 kilogramov (14,9) težek tumor, s katerim je 64-letnik iz mesta Panzhou na Kitajskem živel 17 let. 

 

Kot je povedal novinarjem, se mu je lipom pojavil pred 47- leti, sprva v velikosti jajca. Tumor je rasel, vendar ob tem Zhao ni čutil bolečin, pa tudi operacije si ni mogel privoščiti. 

Z leti je vse težje hodil, zato je sin Jianjiang poiskal pomoč. "Očeta sem poznal le z velikim tumorjem in sem se postopoma navadil na to. S pomočjo družine je Jianjiang zbral dovolj denarja za plačilo očetove operacije.

Kot so sporočili iz bolnišnice Guizhou Tumor, bolnik dobro okreva in je že doma, Xingfu pa je v šali dejal. " Nisem se še navadil, da ga ni več tam."

Lipom

Lipom je benigni tumor iz zrelih celic maščevja.  Običajno nastane v podkožju hrbta, ramen, vratu ali proksimalnega dela okončin, manj pogosto pa zunaj podkožja. Gre za z ovojnico obdano, počasi rastoč, neboleč in ostro razmejeno lobulirano maso v mehkih tkivih. Večina jih ne povzroča bolečin, razen če so globoko v telesu in pritiskajo na živce ali organe.

Po besedah doktorja Dr. Dong Shixianga jim je uspelo odstranili 95 odstotkov te mase maščevja. " V vsej svoji karieri še nisem videl tako velikega tumorja," je dodal.  

Nenavadni primeri Tumor na jajčnikih: Nenadoma se je začela močno rediti, sledil je šok

Nenavadne operacije Novo uho je raslo na njeni roki
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.