Zdravje > Aktualno
5039 ogledov

Tumor na jajčnikih: Nenadoma se je začela močno rediti, sledil je šok

Operacija
38 - letna Američanka doživela pravo nočno moro.

V bolnišnici Danbury v ameriški zvezni državi Connecticut so odstranili verjetno največji benigni tumor na jajčnikih. Kot so sporočili iz bolnišnice, je 38-letna ženska prišla po zdravniško pomoč, ker se v dveh mesecih zelo močno zredila - kar naenkrat je začela pridobivati kilograme, kar po 4,5 kg na teden.

60 kilogramov

Računalniška tomografija ali CT je ob pregledu v bolnišnici pokazala, da je krivec 60 kilogramov težka gmota, ki jo je s seboj prenašala približno toliko težka nesrečnica. "Pet kilogramov težek tumor bi še mogoče pričakovali, ampak 60 kilogramov? Kaj takšnega še nismo videli. Takšen tumor je zelo redek," je za CNN dejal onkolog in kirurg, Vaagn Andikyan. 

 | Avtor: Danbury Hospital Danbury Hospital
Zdravnik, ki je operacijo vodil, je še pojasnil, da je bila pacientka ob prihodu v bolnišnico zelo podhranjena. Tumor, ki ji je rasel iz jajčnikov, je namreč oviral njen prebavni trakt. Zaradi teže tumorja pacientka ni mogla hoditi, zato je potrebovala invalidski voziček. 

Operacija Rekord Zdravje Največji tumor na svetu: "Kot da bi imel dve glavi"

Sicer je morala biti zdravstvena ekipa pri odstranjevanju tumorja, pritrjenega na levi jajčnik, zelo previdna, saj je želela bolnica ohraniti del svojih reproduktivnih organov. Med operativnim posegom, v katerem je sodelovalo 12 zdravnikov in je trajal pet ur, so ji odstranili levi jajčnik in jajcevod. Tumor je bil benigni epitelijskega izvora, kar pomeni, da bi se ščasoma razvil v menignega, so še pojasnili.

Operacija Nenavadno Zdravje Verjeli, da ima raka, potem pa šok
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.