Zdravje > Aktualno
1139 ogledov

Novo uho je raslo na njeni roki

Rekonstrukcija ušesa epa Rekonstrukcija ušesa
Mlada vojakinja dobila novo uho.

21- letna vojakinja Shamika Burrage je pred dvema letoma po hudi prometni nesreči ostala brez levega ušesa. Sedaj so ji plastični kirurgi rekonstruirali novo uho, ki ji je pred tem zraslo na njeni podlahti. 

Rekonstrukcija ušesa | Avtor: epa Rekonstrukcija ušesa epa

"S svojo podobo nikakor nisem bila zadovoljna. Zdravnik me je opozoril na rekonstrukcijo, ki pa si je sprva nisem želela. Kljub prvim pomislekom, sem pozneje prišla do zaključka, da bi mogoče tobilo dobro zame. Sicer sem imela protezo, s katero sem zakrila brazgotine, vendar sem si želel imeti pravo uho," je dejala Shamika.

Zob za oko Zdravje Nenavadne operacije: Zob v oko

Pred dvema leta sta s sestrično preživeli hudo prometno nesrečo. Na avtomobilu jima je počila pnevmatika in več kot sedemsto metrov sta se vrteli po cesti. Dekle je s sovoznikovega sedeža vrglo na cesto in pri tem je utrpela hude poškodbe glave in hrbtenice, ob tem ji je odtrgalo še levo uho. Pozneje na urgenci so ji zdravniki povedali, da je bila tik pred tem, da bi izkrvavela do smrti. 

Rotacioplastika, operaciJA Nenavadne operacije Zdravje Nenavadne operacije: Gleženj nadomesti koleno

V podkožje nadlahtnice

Ko se je odločila za presaditev ušesa, se je začel dolgotrajni postopek. Kirurgi so odstranili hrustanec iz njenega rebra in ji na tak način vzgojili novo uho. Da bi ušesu omogočili rast novih krvnih žil, so ga vstavili v podkožje nadlahtnice.

"Glavni naš cilj je bil dober videz in da pacientka uho občuti. Sicer čez pet let nihče ne bo več opazil, da ima Shamika novo uho," je dejal vodilni kirurg na kliniki. "Bila je stara 19 let in pred njo je bilo še celo življenje. Zakaj bi se morala ukvarjati z umetnim ušesom do konca svojega življenja," je dodal.

Čeprav sta pred dekletom še dve operaciji, se počuti veliko bolje in z optimizmom pričakuje konec zelo zahtevnih postopkov, so še sporočili iz bolnišnice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice