"Kaj vam ni jasno, virus se v Sloveniji širi hitreje..."

Foto: mariborinfo.si Koronavirus - UKC Maribor
Foto: mariborinfo.si Koronavirus - UKC Maribor
V italijanskih bolnišnicah je kot na fronti, pri nas bo v roku enega tedna enako, sporočajo zdravniki, ki pozivajo predvsem mlade.
Oglej si celoten članek

V Italiji kljub strogim ukrepom število na novo okuženih s koronavirusom in številom novih smrtnih žrtev še vedno skokovito narašča.Število bolnikov s potrjeno okužbo z novim koronavirusom je naraslo na 14.955, kar je 2.116 več kot dan prej.

Zabeležili so že 1266 smrtnih žrtev novega virusa, kar 250 v zadnjih 24-ih urah. Dan prej je bilo 189 smrtnih žrtev.

Popoldne so se oglasili še mladi zdravniki, z opozorilom, da gre zdaj zares in naj se začnemo obnašati odgovorno. Zapisali so: "Zdravniki vam tokrat izjemoma svetujemo rabo socialnih medijev! In odsvetujemo VSA druženja v živo! Na poti iz službe smo srečali dijake, ki so pijani prepevali v lokalu sredi Ljubljane. Tudi frizerski saloni so bili polni.

Kaj nekaterim ni jasno!? Kot prikazuje spodnji graf, se virus v Sloveniji širi hitreje kot v katerikoli državi doslej! Nehajte se družiti!!! V italijanskih bolnišnicah je kot na fronti, pri nas bo v roku enega tedna enako! Ustavimo se! Ostanimo doma!

V Sloveniji smo uradno potrdili že 141 primerov okužbe z novim koronavirusom, testiranih je bilo 4346 oseb. Največji porast okuženih so zabeležili v ljubljanski regiji. Epidemiologi opozarjajo, da moramo ravnati pošteno in družbeno odgovorno, da tako zaščitimo najšibkejše člene družbe. To vključuje tudi to, da ne kličete številke za klic v sili 112, če ne potrebujete nujne medicinske pomoči. Številka za informacije o koronavirusu je 080 1404.

Slovenija Policija poziva, ne prepirajte se za jogurt ali dva

Navodila Koronavirus: Slovenski pediatri pozvali starše, takšna so navodila

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 14:32 14. Marec 2020.

    Virus je zdaj tukaj in krivce iskati nima smisla, čeprav vemo kdo so. Ne razumem pa, da narod dobesedno ne …

  • 11:56 14. Marec 2020.

    graf damnjana ni tocen, ker ne uposteva dveh zarisc v sloveniji, od koder prihaja 70 primerov. Bomo videli kaj bo …

  • 11:16 14. Marec 2020.

    Glavni prenašalci pri nas so zdravniki in ostali javni sektor, ki dopustuje v Italiji na naše stroške. Naj raj eposkrbijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.