Na tržnici kupila strupene gobe in umrla

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vzrok za smrt so pristojni organi potrdili.
Oglej si celoten članek

V Beogradu je 57-letna ženska umrla za posledicami zastrupitve z gobami, so na B92 potrdili iz srbske Uprave za vojno zdravstvo.

Policija sumi, da se je nesrečna žrtev zastrupila z gobami, ki jih je kupila na tržnici v Šabcu, pri 72-letni trgovki iz Ćukovine, so dodali pri B92.

Preminuli so odpovedale ledvice. Ob posredovanju zdravniške službe so jo štirikrat poskusili reanimirati, a napori niso obrodili sadov.

57-letnica ni bila edina na tem območju, ki se je v zadnjih dneh zastrupila z gobami. 12 ljudi iz Šabca je bilo na začetku tedna prav iz tega razloga prepeljanih v beograjsko Vojnomedicinsko akademijo.

Foto: Profimedia

Srbska policija je, ko je prejela informacijo o množični zastrupitvi, posredovala na omenjeni tržnici in trgovcem z gobami zasegla blago. To je sedaj predmet strokovne analize.

"Mnogi so blago prodajali pred tržnico, ne na njej. To je nelegalna prodaja. Delamo korake, da bi ugotovili, kdo je od koga kupil gobe," je dejal Vladan Krasavac, načelnik mačvanskega policijskega okrožja.

Gobe, ki jih nabiramo, morajo biti razvite do te mere, da prepoznamo njihove morfološke znake in smo tako tudi zaradi svoje varnosti prepričani, da so to gobe, za katere zagotovo vemo, da so užitne, ter da ni na seznamu zaščitenih vrst, so na začetku letošnje gobarske sezone zapisali na slovenskem kmetijskem ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:24 9. Oktober 2022.

    Da kupiš gobe in greš po gobe, se to ne bi smelo dogajati!

  • 08:54 9. Oktober 2022.

    ja no nekteri gredo na japonsko da bi jedli ribo fugu, pa magari da jim je to zadnje v življenju. …

  • 21:36 8. Oktober 2022.

    se zgodi,nič novega ni to niti čudnega

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.