Zdravje > Prehrana
87329 ogledov

Na tržnici kupila strupene gobe in umrla

gobe Profimedia
Vzrok za smrt so pristojni organi potrdili.

V Beogradu je 57-letna ženska umrla za posledicami zastrupitve z gobami, so na B92 potrdili iz srbske Uprave za vojno zdravstvo.

Policija sumi, da se je nesrečna žrtev zastrupila z gobami, ki jih je kupila na tržnici v Šabcu, pri 72-letni trgovki iz Ćukovine, so dodali pri B92.

Preminuli so odpovedale ledvice. Ob posredovanju zdravniške službe so jo štirikrat poskusili reanimirati, a napori niso obrodili sadov.

57-letnica ni bila edina na tem območju, ki se je v zadnjih dneh zastrupila z gobami. 12 ljudi iz Šabca je bilo na začetku tedna prav iz tega razloga prepeljanih v beograjsko Vojnomedicinsko akademijo.

gobe | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbska policija je, ko je prejela informacijo o množični zastrupitvi, posredovala na omenjeni tržnici in trgovcem z gobami zasegla blago. To je sedaj predmet strokovne analize.

"Mnogi so blago prodajali pred tržnico, ne na njej. To je nelegalna prodaja. Delamo korake, da bi ugotovili, kdo je od koga kupil gobe," je dejal Vladan Krasavac, načelnik mačvanskega policijskega okrožja.

Gobe, ki jih nabiramo, morajo biti razvite do te mere, da prepoznamo njihove morfološke znake in smo tako tudi zaradi svoje varnosti prepričani, da so to gobe, za katere zagotovo vemo, da so užitne, ter da ni na seznamu zaščitenih vrst, so na začetku letošnje gobarske sezone zapisali na slovenskem kmetijskem ministrstvu.

Komentarjev 3
  • Kmodri 16:24 09.oktober 2022.

    Da kupiš gobe in greš po gobe, se to ne bi smelo dogajati!

  • rd2dmk2 08:54 09.oktober 2022.

    ja no nekteri gredo na japonsko da bi jedli ribo fugu, pa magari da jim je to zadnje v življenju. sicer pa, najboljša goba tintnica je smrtno nevarna, ker ima v sebi snov, ki onemogoča razkrajanje alkohola in če ob ...prikaži več dobri papici prekomerno piješ imaš problem, ker če boš po večerji že začel z travarico za zajtrk boš kmal na urgenci, če že prej ne boš ob izpit.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 21:36 08.oktober 2022.

    se zgodi,nič novega ni to niti čudnega