Gorenjska
34210 ogledov

Kar dve "gobarski" v dveh dneh

jurček Shutterstock En tak lep jurček iz arhiva ...
Po hudi suši so tudi na Gorenjskem začele bolj intenzivno rasti gobe. Le tako si lahko razlagamo dve objavi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, v kateri sta bila vpletena nabiralca gob.

Gorski reševalci GRS Jezersko so tako v petek že pred 9. uro zjutraj dobili klic na pomoč, da se je na pobočju Pečovnika na območju občine Jezersko (nadmorska višina okoli 1600 metrov) izgubil gobar. Po telefonu so ga usmerili na pot in nato v dolino.

Manj sreče pa je imela danes, v soboto, okoli 11. ure gobarka na pobočju imenovanem Veliko Hudo Brdo (nadmorska višina okoli 1300 metrov) v občini Tržič, ki si je pri nabiranju gob zlomila nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino, v nadaljnjo oskrbo pa so nato izročili reševalcem Nujne medicinske pomoči Tržič.

lisičke Magazin Nasveti za gobarjenje Vaščani so bili začudeni, ko jim je pilot povedal, da je prišel nabrat gobe za m konečka planina Slovenija Gobarko iskal helikopter s termovizijo Lepotec iz Zgornje Besnice POVPREČNA SEZONA Gorenjska Na Gorenjskem nabirajo gobe Gorenjci
Komentarjev 1