Slovenija
497 ogledov

Gobarko iskal helikopter s termovizijo

Vaščani so bili začudeni, ko jim je pilot povedal, da je prišel nabrat gobe za m Žurnal24 main
Na območju Konečke planine se je včeraj med nabiranjem gob v večernih urah izgubila občanka. V akcijo svojci, lovci in policisti, ki so si pomagali tudi s helikopterjem.

O izginotju 66-letne občanke so bili policisti obveščeni nekaj pred 19. uro. S soprogom sta gobarila na območju Konečke planine. Ker se do dogovorjene ure ni vrnila, so jo začeli soprog in sinova iskati.

Ko se je stemnilo, so za pomoč prosili tudi policijo. Iskanju so se pridružili mozirski policisti in lovci. "Dva njihova člana sta se nemudoma odzvala in sta bila pri iskanju zaradi dobrega poznavanja terena v neprecenljivo pomoč," s sporočili s Policijske uprave Celje.

Iskalni akciji se je priključila tudi ekipa policijskega helikopterja s termovizijo. Imeli so težko delo, saj je iskanje potekalo na težko dostopnem in težko prehodnem območju. 

Iskalna akcija se je uspešno končala okoli 21. ure. "Glede na nizke temperature, bi se noč preživeta na prostem za izgubljeno občanko lahko celo  tragično končala," so še zapisali na policiji.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.