Nenavadna italijanska malica za otroke

Foto: Profimedia oljčno olje
Malica dostopna vsem denarnicam, dobra in zdrava ...
Oglej si celoten članek

Gre za staro in enostavno italijansko jed – košček kruha oblit z deviškim oljčnim oljem. Za pogostejšo uporabo tega klasičnega italijanskega obroka je pri sosedih združenje za oljno industrijo Assitol organiziralo celo prireditev. "Gre za tradicionalni italijansko jed, ki jo lahko jemo kot samostojen obrok ali kot prilogo v številnih različnih kombinacijah kruha in olja," je za italijansko tiskovno agencijo Anso dejal predsednik združenja Angelo Cremonini. Dodaja, da gre za dve temeljni sestavini mediteranske prehrane, ki ju lahko uspešno kombiniramo.

Oljčno olje Oljčno olje: Ga lahko segrevamo in cvremo v njem?

Pojasnil je, da je olje odličen dodatek h kruhu, saj mu dokazano zniža glikemični indeks, obenem pa ga priporoča kot enostaven obrok za otroke. Samo v Italiji po podatkih njihovega združenja obstaja kar 200 različnih vrst kruha s 1.500 različicami.

Oljčno olje sicer dokazano znižuje vrednost slabega holesterola v telesu in je lahko prebavljivo. Ekstra deviško olivno olje vsebuje tudi veliko vitaminov in hranljivih snovi ter antioksidantov, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek rakavih obolenj. Zaradi visoke vsebnosti mononenasičenih maščob velja za izjemno zdravo olje.

Test Ekstra deviško oljčno olje: Preverite, če ste kupili drag ponaredek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.