Zdravje > Prehrana
2997 ogledov

Nenavadna italijanska malica za otroke

oljčno olje
Malica dostopna vsem denarnicam, dobra in zdrava ...

Gre za staro in enostavno italijansko jed – košček kruha oblit z deviškim oljčnim oljem. Za pogostejšo uporabo tega klasičnega italijanskega obroka je pri sosedih združenje za oljno industrijo Assitol organiziralo celo prireditev. "Gre za tradicionalni italijansko jed, ki jo lahko jemo kot samostojen obrok ali kot prilogo v številnih različnih kombinacijah kruha in olja," je za italijansko tiskovno agencijo Anso dejal predsednik združenja Angelo Cremonini. Dodaja, da gre za dve temeljni sestavini mediteranske prehrane, ki ju lahko uspešno kombiniramo.

oljčno olje olivno olje Oljčno olje Zdravje Oljčno olje: Ga lahko segrevamo in cvremo v njem?

Pojasnil je, da je olje odličen dodatek h kruhu, saj mu dokazano zniža glikemični indeks, obenem pa ga priporoča kot enostaven obrok za otroke. Samo v Italiji po podatkih njihovega združenja obstaja kar 200 različnih vrst kruha s 1.500 različicami.

1/5

Oljčno olje sicer dokazano znižuje vrednost slabega holesterola v telesu in je lahko prebavljivo. Ekstra deviško olivno olje vsebuje tudi veliko vitaminov in hranljivih snovi ter antioksidantov, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek rakavih obolenj. Zaradi visoke vsebnosti mononenasičenih maščob velja za izjemno zdravo olje.

Najboljšo oceno 7,56 točke je na testu dobilo ekstra deviško olivno olje iz Slov Test Zdravje Ekstra deviško oljčno olje: Preverite, če ste kupili drag ponaredek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.