Nove okužbe: spet slabi, zelo slabi podatki

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj smo v Sloveniji potrdili 1845 novih okužb, kar je 71 odstotkov več kot prejšnjo sredo, ko je bilo potrjenih 1082 okužb.
Oglej si celoten članek

Delež pozitivnih PCR testov je bil 28-odstoten, kar je sicer nekaj manj kot včeraj, a bistveno več kot prejšnjo sredo, ko je bilo pozitivnih le 20 odstotkov PCR testov. 

Ocenjeno število aktivnih primerov je 14.904, povprečno smo v zadnjih sedmih dneh vsak dan potrdili 1306 novih okužb. 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev se je še zvišala in znaša 706. Meja, da na zemljevidu ECDC ne bi bili več temno rdeči, je 500.

Že štiri dni zapored je rast števila novih okužb glede na isti dan preteklega tedna približno 70-odstotna, kar je izjemna rast. V treh tednih se pri taki rast število okužb poveča skoraj za petkrat. 

Prvi mož NIJZ Milan Krek je včeraj opozoril, da je na delu, kot kažejo prvi podatki, še bolj kužna različica od delte in da se moramo pripraviti na nov val.

To šefica infekcijske klinike UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc pričakuje v prihodnjih tednih.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 20:19 21. Oktober 2021.

    Nikoli ne bomo precepljeni. Kmalu se bodo morali tisti 2x cepljeni z začetnih mesecev cepljenja cepiti še s "poživitveno" dozo, …

  • 17:13 21. Oktober 2021.

    naj me nekdo popravi, ce se motim, ampak ce bi bili vsi cepljeni, se torej nihce ne bi testiral, in …

  • 10:48 21. Oktober 2021.

    A ni vse skupaj zanimivo ? Pred počitnicami in prazniki narastejo okužbe. Hkrati se že dela podlago za novi sev, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.