Zdravje
17380 ogledov

Nove okužbe: spet slabi, zelo slabi podatki

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj smo v Sloveniji potrdili 1845 novih okužb, kar je 71 odstotkov več kot prejšnjo sredo, ko je bilo potrjenih 1082 okužb.

Delež pozitivnih PCR testov je bil 28-odstoten, kar je sicer nekaj manj kot včeraj, a bistveno več kot prejšnjo sredo, ko je bilo pozitivnih le 20 odstotkov PCR testov. 

Ocenjeno število aktivnih primerov je 14.904, povprečno smo v zadnjih sedmih dneh vsak dan potrdili 1306 novih okužb. 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev se je še zvišala in znaša 706. Meja, da na zemljevidu ECDC ne bi bili več temno rdeči, je 500.

Že štiri dni zapored je rast števila novih okužb glede na isti dan preteklega tedna približno 70-odstotna, kar je izjemna rast. V treh tednih se pri taki rast število okužb poveča skoraj za petkrat. 

Prvi mož NIJZ Milan Krek je včeraj opozoril, da je na delu, kot kažejo prvi podatki, še bolj kužna različica od delte in da se moramo pripraviti na nov val.

To šefica infekcijske klinike UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc pričakuje v prihodnjih tednih.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 12
  • Kirka 20:19 21.oktober 2021.

    Nikoli ne bomo precepljeni. Kmalu se bodo morali tisti 2x cepljeni z začetnih mesecev cepljenja cepiti še s "poživitveno" dozo, prebolevniki enako, sicer izgubijo status pc. In kolo se bo vrtelo v nedogled. Cepiti, cepiti, cepiti... virus bo mutiral v ...prikaži več vse možne črke, pa se bo treba cepiti še proti novim sevom itd. Ampak, ne bojmo se, cepiva ne bo zmanjkalo. Eno polnilnico bomo imeli tudi v Sloveniji. Kako bo lepo!

  • igorgeus 17:13 21.oktober 2021.

    naj me nekdo popravi, ce se motim, ampak ce bi bili vsi cepljeni, se torej nihce ne bi testiral, in ce bi kdo zbolel, bi se vedno vodili statistiko okizenih ali ne?

  • desyncx 10:48 21.oktober 2021.

    A ni vse skupaj zanimivo ? Pred počitnicami in prazniki narastejo okužbe. Hkrati se že dela podlago za novi sev, kateri bo sigurno prevladal v času novoletnih praznikov, da se bo ja je*alo družbo v glavo. Znano je tudi, kako ...prikaži več kako je z protitelesi po cepljenju, vendar stroka in naši mediji prikrivajo. 30% jih ne razvije protiteles, če pa jih razvije pa se količina protiteles zmanjša in si po 6 -9 mesecih na istem kot necepljen. Me zanima, kako dolgo se bo še narod pustil nategovati.