NOVO IZ OBČIN: Tukaj največ novih primerov

Prijavljeni primeri po občinah.
Oglej si celoten članek

Do 7.4.2020 do 24. ure je bilo opravljenih 30.669 testiranj, od tega je bilo 1103 pozitivnih testov. "Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1091 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini," navaja NIJZ, kjer spremljajo tudi razširjenost okužb s koronavirusom po občinah. 

Iz teh podatkov je razvidno, da je bil včeraj vsaj en primer okužbe s COVID-19 potrjen v 140 občinah, kar je dve občini manj od prejšnjega dne. Ob tem se je povečalo število občin z več okuženimi - več kot dva primera okužb sta bila do polnoči potrjena v 96 občinah.

V Ljubljani je še vedno največ okužb, od včeraj so jih potrdili še pri sedmih prebivalcih, v Šmarju pri Jelšah imajo po novem dva okužena več, v Ljutomeru pa tri. V Metliki se stanje ni spremenilo. 

Med COVID-19 pozitivnimi je 495 moških in 596 žensk. Pozitivni primeri so po starostnih skupinah predstavljeni v spodnji tabeli NIJZ.

Foto: NIJZ


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 16:40 8. April 2020.

    No če bi dodali še število obolelih po občinah na 10.000 pa bi bil poseben dosežek za nagrado prof. Erjavčeve, …

  • 16:30 8. April 2020.

    grozljivo, kje so pa vsi tisti okuženi z gripo? Skrajni čas, da vlada za kake pol leta prepove izhode državljanom …

  • Ivo
    16:24 8. April 2020.

    Po drugi strani pa v celi Sloveniji ni novinarja, ki bi recimo znal od NIJZ pridobiti podatke o smrtnosti v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.