Opozorilo: Mnogi s tem odlokom niso seznanjeni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Čeprav uporaba zaščitnih mask na javnih krajih ni več obvezna, moramo maske še vedno uporabljati v prostorih zdravstvene dejavnosti, torej to velja tudi za lekarne," opozarjajo na Lekarniški zbornici Slovenije (LZS).
Oglej si celoten članek

Čeprav se epidemiološke razmere umirjajo, na LZS poudarjajo, da Odlok o spremembah Odloka začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 določa tudi izjeme. Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in socialnega varstva je uporaba zaščitnih mask še vedno obvezna.

COVID-19 V SLO Novo: Povečan porast okužb, velika sprememba v regijah in občinah

"Ugotavljamo, da mnogi pacienti niso ustrezno seznanjeni z določilom odloka o nošenju mask, ko vstopijo v lekarne. To velja tudi za ostale zdravstvene storitve," sporočajo lekarniški delavci in farmacevti, ki poleg preskrbe z zdravili skrbijo tudi za varnost pacientov.

"Zato je pomembno, da tudi obiskovalci še naprej upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Z uporabo zaščitnih mask preprečujemo prenos okužbe med obiskovalci lekarne in tudi med obiskovalci in zaposlenimi. S tem nam omogočajo, da svoje delo opravljamo dobro in kakovostno, predvsem pa varno,"  je izpostavila Darja Potočnik Benčič, predsednica LZS.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:41 20. April 2022.

    "Odloke je treba brati jako hitro. Ko prideš do konca, je lahko že prišlo do spremembe…"

  • 19:00 20. April 2022.

    Lepo vas prosim, kako pa naj vemo za vse odloke, ki jih je ta vlada sproducirala v zadnjih dveh letih?

  • 17:56 20. April 2022.

    Že tako so totalno izolirani od strank s steklom in majhno linico tako da te niti ne slišijo, ko naročaš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.