Zdravje > Aktualno
36127 ogledov

Opozorilo: Mnogi s tem odlokom niso seznanjeni

lekarna Saša Despot
"Čeprav uporaba zaščitnih mask na javnih krajih ni več obvezna, moramo maske še vedno uporabljati v prostorih zdravstvene dejavnosti, torej to velja tudi za lekarne," opozarjajo na Lekarniški zbornici Slovenije (LZS).

Čeprav se epidemiološke razmere umirjajo, na LZS poudarjajo, da Odlok o spremembah Odloka začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 določa tudi izjeme. Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in socialnega varstva je uporaba zaščitnih mask še vedno obvezna.

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi COVID-19 V SLO Zdravje Novo: Povečan porast okužb, velika sprememba v regijah in občinah

"Ugotavljamo, da mnogi pacienti niso ustrezno seznanjeni z določilom odloka o nošenju mask, ko vstopijo v lekarne. To velja tudi za ostale zdravstvene storitve," sporočajo lekarniški delavci in farmacevti, ki poleg preskrbe z zdravili skrbijo tudi za varnost pacientov.

"Zato je pomembno, da tudi obiskovalci še naprej upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Z uporabo zaščitnih mask preprečujemo prenos okužbe med obiskovalci lekarne in tudi med obiskovalci in zaposlenimi. S tem nam omogočajo, da svoje delo opravljamo dobro in kakovostno, predvsem pa varno,"  je izpostavila Darja Potočnik Benčič, predsednica LZS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • vanc7 20:41 20.april 2022.

    "Odloke je treba brati jako hitro. Ko prideš do konca, je lahko že prišlo do spremembe…"

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:00 20.april 2022.

    Lepo vas prosim, kako pa naj vemo za vse odloke, ki jih je ta vlada sproducirala v zadnjih dveh letih?

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 17:56 20.april 2022.

    Že tako so totalno izolirani od strank s steklom in majhno linico tako da te niti ne slišijo, ko naročaš ali pa ti njih.....