Zdravje > Aktualno
2040 ogledov

Novo: Povečan porast okužb, velika sprememba v regijah in občinah

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi
Poudariti je treba, da včerajšnji dan težko primerjamo s prejšnjim torkom. V ponedeljek je bil praznik ( zamik, kdaj so šli ljudje na test), realnejšo sliko pandemije bomo najverjetneje podali jutri. Spremenilo pa se je stanje po regijah, kjer neslavno prvo mesto po novem zaseda Koroška.

V torek so ob 1390 PCR-testih in 11.977 hitrih antigenskih testih potrdili 2124 okužb z novim koronavirusom. To je 500 primerov več kot pred tednom dni ( 27- odstotni prirast). Poudariti je treba, da včerajšnji dan težko primerjamo s prejšnjim torkom, ko je bilo potrjenih 1.616 primerov. Dan prej, v ponedeljek je bil praznik (zamik pri tem kdaj so šli ljudje na test), realnejšo sliko pandemije bomo najverjetneje podali jutri.

lekarna Zdravje Opozorilo: Mnogi s tem odlokom niso seznanjeni

Potrdili so 1.667okužb več kot v ponedeljek. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno aktivnih 19.255 primerov okužbe, kar je 126 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje je zdaj višje

Zaradi covida-19 so na navadnih oddelkih hospitalizirani trije bolniki manj, na intenzivni negi pa je en bolnik več. Zaradi covida in s covidom je skupno v bolnišnicah 259 ljudi, kar je sedem manj kot dan prej. Na intenzivni negi se zaradi covida ali s covidom zdravi 28 ljudi, trije manj kot prejšnji dan.

Število potrjenih primerov okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev znaša 908, kar je za sedem manj kot dan prej. Sedemdnevno povprečje pa je višje za 78 in znaša 1097.

Sprememba po regijah in občinah

Spremenilo se je stanje po regijah, kjer neslavno prvo mesto okuženih po novem zaseda koroška regija, na drugem mestu je po podatkih Sledilnika za covid-19 posavska regija, ne tretje mesto z vrha lestvice je zdrsnila goriška.

Med občinami se po okužbah na 100.000 prebivalcev najslabše drži Mislinja (Koroška), ki beleži 27-odstotni tedenski prirast. Sledi ji sosednja občina Ribnica na Pohorju z rekordnim (266%) prirastom. 

dezurni@styria-media.si



 

Komentarjev 1
  • Ender3 17:14 20.april 2022.

    Pričakovano bodo številke nenadoma večje ?. Vse okužbe bodo namerno prepisali kovidu, da bi namerno onemogočili potecialne volilce. To je prozorno in del predvolilne kampanje trenutne vlade.